24.9 C
București
marți, 5 iulie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalVIDEO: Oamenii asistă la inaugurarea liniei de metrou "Regina Elizabeta" din Londra

VIDEO: Oamenii asistă la inaugurarea liniei de metrou „Regina Elizabeta” din Londra

Sute de oameni au stat la coadă în ploaie pentru a fi printre primii care călătoresc cu noua linie de metrou din Londra, ce poartă numele Reginei.

Linia de metrou, care a fost redenumită linia „Elizabeth” în onoarea reginei Elisabeta, ar trebui să transporte 200 de milioane de persoane pe an și va crește capacitatea feroviară a Londrei cu 10%, potrivit Transport for London (TfL).

Primii pasageri aflați la coadă așteptau de la ora 5:00, iar primul tren urma să plece la ora 06:33.

Printre primii pasageri s-a numărat și primarul Londrei, Sadiq Khan, care s-a alăturat pasagerilor care au năvălit în stație.

Un pensionar din Chelsea, Peter Fullelove, în vârstă de 84 de ani, s-a îmbrăcat în uniforma sa roșie pentru a merge pentru prima dată pe această linie.

Construcția a început în urmă cu mai bine de 12 ani, fiind cel mai mare proiect de infrastructură din Europa la acea vreme.

Inițial, 12 trenuri pe oră vor circula în fiecare direcție prin secțiunea de mijloc a liniei, care include 21 de kilometri de tunel, care leagă Paddington, în vest, de Canary Wharf și Abbey Wood, în est.

În 2010, proiectul a fost bugetat la 14,8 miliarde de lire sterline și urma să fie inaugurat în decembrie 2018.

Întârziat din cauza unor probleme legate de testele de siguranță și de sistemele de semnalizare, chiar înainte de declanșarea pandemiei, Crossrail a fost inaugurat cu trei ani și jumătate întârziere și cu peste 4 miliarde de lire sterline peste buget, pentru un cost total de 18,8 miliarde de lire (23,6 miliarde de dolari).

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă