25.4 C
București
miercuri, 10 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalVIDEO: Militanții palestinieni lansează rachete asupra Israelului după loviturile aeriene din Gaza

VIDEO: Militanții palestinieni lansează rachete asupra Israelului după loviturile aeriene din Gaza

Militanții palestinieni din Gaza au lansat vineri zeci de rachete asupra Israelului, ca răspuns la atacurile aeriene israeliene care au ucis cel puțin 10 persoane, inclusiv un comandant de rang înalt al mișcării palestiniene Jihadul Islamic.

Un raid aerian israelian asupra Gaza a ucis vineri cel puțin 10 persoane – inclusiv un comandant de rang înalt al unei grupări militante palestiniene.

Aceasta marchează cea mai mortală escaladare a violențelor în teritoriu din luna mai a anului trecut.

Printre victime se numără și un copil de cinci ani, în timp ce alte 55 de persoane au fost rănite.

Mișcarea palestiniană Jihadul Islamic a lansat rachete asupra Israelului ca represalii câteva ore mai târziu. Posturile de televiziune din Israel au arătat cum rachetele au fost doborâte de sistemele de apărare aeriană.

Nu au existat rapoarte imediate privind victimele.

Tensiunile au crescut de câteva zile, după arestarea unui lider militant palestinian la începutul acestei săptămâni.

Prim-ministrul israelian a apărat loviturile de vineri, spunând că Israelul va face „orice este necesar” pentru a-și apăra poporul.

„Lupta noastră nu este cu oamenii din Gaza. Jihadul Islamic este un proxy iranian care vrea să distrugă statul Israel și să ucidă israelieni nevinovați. Șeful Jihadului Islamic se află la Teheran în acest moment”, spune prim-ministrul israelian.

Jihadul Islamic a fost fondat în Gaza în anii 1980 și se opune dialogului politic cu Israelul.

Sunt considerați ca fiind apropiați de Iran și separați de Hamas, dar în general cooperează cu mișcarea.

Israelul a purtat cinci conflicte cu Gaza începând din 2009, inclusiv războiul de 11 zile de anul trecut, în care au murit 250 de palestinieni.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Liviu Pop: Admiterea în colegii, discriminare

Introducerea examenului de admitere în colegiile naționale, așa cum prevede proiectul Legii învățământului preuniversitar, reprezintă o discriminare a elevilor, apreciază fostul ministru al Educației...

Liviu Pop: Admiterea în colegii, discriminare

Introducerea examenului de admitere în colegiile naționale, așa cum prevede proiectul Legii învățământului preuniversitar, reprezintă o discriminare a elevilor, apreciază fostul ministru al Educației...

4 motive pentru care ar trebui să oferiți cadouri personalizate

Lumea continuă să evolueze într-un ritm frenetic și multe lucruri care erau ideale sunt acum considerate „de modă veche”, în timp ce modalități noi...
Ultima oră
Pe aceeași temă