20 C
București
duminică, 14 august 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVIDEO: G7 va fi alături de Ucraina și promite noi sancțiuni împotriva...

VIDEO: G7 va fi alături de Ucraina și promite noi sancțiuni împotriva Rusiei

Grupul celor șapte democrații bogate a promissprijin pentru Ucraina și se va angaja la un nou pachet de acțiuni coordonate menite să crească presiunea asupra Rusiei.

Liderii G7 au promis luni, 27 iunie sprijin pentru Ucraina și au convenit să majoreze sancțiunile împotriva Rusiei, în prima zi de lucru a summitului.

O fișă informativă a Casei Albe a declarat că liderii vor fi alături de Ucraina „atât timp cât va fi nevoie”, prin creșterea sancțiunilor împotriva Rusiei din cauza războiului din această țară.

Adăugând că vor „continua să ofere sprijin financiar, umanitar, militar și diplomatic”.

Un oficial american de rang înalt a declarat că liderii G7 se vor angaja marți la un nou pachet de acțiuni coordonate, menite să crească presiunea asupra Rusiei, precum și să finalizeze planurile de plafonare a prețului la petrolul rusesc.

Declarația a fost făcută după ce președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski a vorbit cu liderii prin legătură video.

Acesta le-a cerut liderilor o gamă largă de sprijin militar, economic și diplomatic, potrivit unui oficial european și a adăugat că dorește ca războiul să se încheie până la iarnă.

Cu toate acestea, cancelarul german Olaf Scholz, care găzduiește summitul din Bavaria, a îndemnat la prudență cu privire la sancțiuni.

„Suntem, de asemenea, prudenți că vom ajuta Ucraina cât mai mult posibil, dar și că vom evita un mare conflict între Rusia și NATO. Acest lucru este esențial, să fim duri și să ne gândim la necesitățile vremurilor pe care le trăim.”

Casa Albă a mai spus că Rusia a intrat în incapacitate de plată a obligațiunilor sale suverane străine pentru prima dată în ultimele decenii – o afirmație pe care Moscova o respinge.

Sancțiunile au eliminat efectiv Rusia din sistemul financiar global.

Dar războiul a creat dificultăți pentru țările care se află mult dincolo de granițele Rusiei, reducerea aprovizionării cu alimente și energie, afectând economia globală.

Printre acestea se numără și exporturile de cereale ucrainene, blocate acum în porturi, care în mod normal hrănesc milioane de oameni din Orientul Mijlociu, Africa și din alte părți.

Se așteaptă ca liderii G7 să discute despre opțiunile de abordare a creșterii prețurilor la energie și de înlocuire a importurilor de petrol și gaze rusești, precum și despre noi sancțiuni care să nu agraveze inflația.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Cod galben de ploi, în aproape toată țara, până la sfârșitul mini-vacanței de Sfânta Maria. HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, astăzi, o atenţionare meteo Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi ploi însemnate cantitativ pentru aproape...

Șefa DIICOT, Oana Schmidt Hăineală, acuzată de Dincă în dosarul dispariției Alexandrei Macesanu  și a Luizei Melencu

Publicația Gândul a continuat seria dezvăluirilor din interviul luat în exclusivitate, din închisoare, a “monstrului de la Caracal” care au luat-o în vizor și...

Cod galben de ploi, în aproape toată țara, până la sfârșitul mini-vacanței de Sfânta Maria. HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, astăzi, o atenţionare meteo Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi ploi însemnate cantitativ pentru aproape...
Ultima oră
Pe aceeași temă