27.9 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalVIDEO: Erdogan va discuta cu conducerea Finlandei despre aderarea la NATO

VIDEO: Erdogan va discuta cu conducerea Finlandei despre aderarea la NATO

Președintele turc Tayyip Erdogan a declarat că va vorbi cu Finlanda, menținându-și în același timp opoziția față de candidaturile Finlandei și Suediei la aderarea la NATO din cauza istoriei lor de a găzdui membri ai unor grupuri pe care Ankara le consideră teroriste.

Finlanda și Suedia au depus miercuri, 18 mai, cererea oficială de aderare la NATO, din cauza invaziei Rusiei din 24 februarie în Ucraina.

Erdogan a declarat că a discutat problema cu premierul olandez și va vorbi, de asemenea, cu Marea Britanie sâmbătă, 21 mai. El nu a precizat persoanele cu care va vorbi în Finlanda și în Marea Britanie.

Ankara spune că Suedia și Finlanda adăpostesc persoane care au legături cu gruparea militantă Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) și adepți ai lui Fethullah Gulen, pe care Ankara îi acuză că au orchestrat o tentativă de lovitură de stat în 2016.

Liderii occidentali și-au exprimat încrederea că obiecțiile Ankarei nu vor fi un obstacol în calea procesului de aderare la NATO a țărilor nordice, fără a preciza cum ar putea fi schimbată poziția Turciei.

Erdogan a declarat anterior că delegațiile suedeză și finlandeză nu ar trebui să se deranjeze să vină la Ankara pentru a convinge să aprobe candidaturile la NATO și că „teroriștii” ar trebui să fie returnați în Turcia înainte de a se da aprobarea.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

UPDATE: Bărbatul acuzat de terorism după atacul mortal de la Oslo, a fost arestat

Un bărbat în vârstă de 42 de ani a fost arestat și acuzat de crimă, tentativă de crimă și acte teroriste, după un schimb...

Datorii de peste 100 milioane de euro la Agenția Spațială Europeană. Ministerul Cercetării promite că le va achita anul acesta

România dorește să plătească datoriile restante către Agenţia Spaţială Europeană (ESA) până la finalul acestui an, potrivit Ministerului Cercetării. Astfel, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării...
00:00:38

VIDEO: Boris Johnson: „Anularea dreptului constituțional la avort, un mare pas înapoi”

Premierul britanic Boris Johnson, care a susținut declarații în timpul unei călătorii în Rwanda, a declarat că anularea de către Curtea Supremă a SUA...
Ultima oră
Pe aceeași temă