23.4 C
București
duminică, 3 iulie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusVIDEO: COVID-19 - New-yorkezii au ieșit la proteste

VIDEO: COVID-19 – New-yorkezii au ieșit la proteste

Mii de muncitori municipali nevaccinați din New York City se confruntă cu termenul limită în ceea ce privește vaccinul anti-COVID-19. Aceștia ori își fac doza booster, ori vor fi concediați.

Mai puțin de 4.000 dintre cei 370.000 de muncitori ai orașului se confruntau cu demiterea de la locul de muncă la sfârșitul lunii ianuarie ca urmare a legii, potrivit primăriei, care a spus că se așteaptă să aibă luni un număr actualizat de angajați ai orașului afectați.

Andrew Giuliani, un candidat republican la funcția de guvernator și fiul fostului primar al orașului New York, Rudy Giuliani, a criticat această lege în declarații adresate zecilor de manifestanți, care protestau în fața Primăriei din Manhattan.

Deși cel mai recent număr ar reprezenta doar aproximativ 1% din forța de muncă a orașului, ar fi una dintre cele mai mari reduceri de angajați din Statele Unite din cauza cerințelor de vaccinare.

Primarul nu pare că va schimba ceva, chiar dacă New York se pregătește să se alăture altor state și orașe din SUA pentru a ridica multe restricții legate de COVID-19.

În decembrie, Bill de Blasio, predecesorul lui Adams în calitate de primar, a ordonat tuturor lucrătorilor din sectorul public și privat din oraș să se vaccineze.

În interviuri și declarații, liderii sindicali și-au exprimat furia față de aplicarea mandatului.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă