27.9 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiVideoVIDEO - Comandantul Azov: "Am primit ordin să nu mai apărăm Mariupol"

VIDEO – Comandantul Azov: „Am primit ordin să nu mai apărăm Mariupol”

Comandantul regimentului ucrainean Azov a declarat că a fost emis un ordin de a înceta apărarea Mariupol și de a salva viețile soldaților de la uzina Azovstal, ultimul bastion al rezistenței ucrainene împotriva forțelor ruse în orașul asediat.

„Înaltul comandament militar a dat ordinul de a salva viețile și sănătatea militarilor din garnizoană și de a înceta apărarea orașului”, a declarat comandantul Denys Prokopenko, în videoclipul partajat de Regimentul Azov pe serviciul de mesagerie Telegram.

„Civilii au fost evacuați. Răniții au primit asistența necesară și au fost evacuați, pentru a fi ulterior schimbați și trimii pe teritoriul controlat de Ucraina”, a adăugat Prokopenko.

Prokopenko a precizat că procesul de îndepărtare a morților de la uzina Azovstal este încă în desfășurare. „Sper că, în viitorul apropiat, rudele și Ucraina își vor putea îngropa cu onoare soldații”, a spus el.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
00:01:42

VIDEO: Proteste în Los Angeles în urma anulării dreptului la avort

În urma hotărârii Curții Supreme a SUA de vineri, care a eliminat dreptul la avort la nivel național, recunoscut în urmă cu aproape 50...
00:01:04

VIDEO: Inundațiile scufundă case în India

Victimele inundațiilor din statul indian Assam au declarat că se luptă pentru a avea acces la alimente adecvate și apă potabilă, în timp ce...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 202: stenogramele discuțiilor dintre Macron și Putin au apărut în mass-media. VIDEO

UPDATE, ora 08:58: Principala agenţie de securitate internă a Ucrainei a anunţat că a descoperit o reţea rusă de spionaj în care este implicat...
Ultima oră
Pe aceeași temă