8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaUn supraviețuitor din Mariupol culege prin rămășițele orașului: „Sunt încă în stare...

Un supraviețuitor din Mariupol culege prin rămășițele orașului: „Sunt încă în stare de șoc”

Un supraviețuitor al infernului din Mariupol culege prin rămășițele orașului, dar încă este în stare de șoc după ce rușii au preluat controlul asupra aproape întregii așezări, cu excepția uzinei Azovstal.

Locuitorii din Mariupol au mâncat duminică în afara blocurilor de apartamente devastate, în timp ce forțele ruse continuau bombardarea intensă a oțelăriilor Azovstal din oraș.

Natalya a lucrat într-o altă fabrică de oțel, uzina Ilici. Ea a urcat pe scara arsă din casa ei, arătând dezastrul cauzat de bombardamente.

„ Eram în bucătărie când a apărut fumul. Am început să-mi duc bunurile, salvând tot ce puteam. Acesta este rezultatul a ceea ce s-a întâmplat”, a spus ea.

Chiar dacă ea este un supraviețuitor al luptelor din Mariupol, aflată în stare de șoc, nu aceeași soartă au avut-o și vecinii ei

Ea a spus că trei din vecinii ei au murit în lupte, dar supraviețuitorii din clădirea ei nu au reușit să termine de îngropat trupurile, în timp ce bombardamentele continuau.

Locuitorii rămași din acea casă au petrecut câteva zile într-un subsol luptându-se cu focul pentru a preveni aprinderea acestuia, a spus Natalya.

Odată ce ultima sursă de apă a dispărut, locuitorii au colectat și au filtrat ei înșiși apa de ploaie.
Nu știa ce să facă în continuare, a declarat ea pentru Reuters.

În timp ce războiul din Ucraina continuă, o mare parte din orașul portuar Mariupol este o ruină, iar agențiile umanitare spun că mii de oameni și-au pierdut speranța. Cei care nu au reușit să părăsească orașul au vorbit pentru Reuters despre ororile pe care le-au îndurat.

Clădiri bombardate, mormane de moloz și morminte improvizate. Așa arată viața celor care au rămas în urmă în orașul ucrainean asediat Mariupol. O realitate îngrozitoare de care comunitatea internațională speră să scape în curând.

Primăria orașului Mariupol estimează că peste 100.000 de persoane se află în „pericol de moarte” în oraș, mulți dintre ei sperând să fie evacuați în siguranță.

De săptămâni întregi, cei care nu au reușit să plece, precum Viktoria Nikolayeva, s-au adăpostit în subteran, în timp ce forțele ruse atacaă orașele.

Femeia în vârstă de 54 de ani a povestit pentru Reuters despre momentul în care a crezut că ar putea fi ultimul pentru ea și familia ei.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

CSM amână soluţionarea cererii de suspendare din funcţie a judecătoarei din dosarul în care este implicat Vlad Pascu

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a amânat, miercuri, pentru data de 24 aprilie, soluţionarea propunerii Inspecţiei Judiciare de...

Dacă luptătorii împotriva cancerului sunt antrenați, de ce luptătorii împotriva propagandei sunt uciși?

Dacă limfocitele T-Helper pot fi antrenate în laborator pentru a lupta împotriva cancerului, de ce nu ar exista un factor imun și contra propagandei,...

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...
Ultima oră
Pe aceeași temă