25.4 C
București
miercuri, 10 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalUn incendiu la un depozit de combustibil din Cuba lovit de fulger...

Un incendiu la un depozit de combustibil din Cuba lovit de fulger se extinde periculos

Un incendiu la un depozit de combustibil din Cuba, provocat de un fulger, s-a extins periculos în zonă și amenință să cuprindă și alte facilități de acolo.

Un rezervor de stocare a combustibilului din apropierea portului de supertancuri al Cubei din Matanzas a explodat sâmbătă dimineața (6 august) în urma unui incendiu care a ars toată noaptea după ce un fulger a lovit un alt rezervor vineri seara (5 august), potrivit Reuters.


Televiziunea de stat cubaneză a declarat că cel puțin 49 de persoane au fost rănite în a doua explozie. Civilii fuseseră deja evacuați din zonă.

Acest incendiu la un depozit de combustibil din Cuba a făcut să existe răniți, dintre care unul în stare critică și alți șapte în stare gravă


Potrivit Ministerului Sănătății, dintre cei răniți, unul era critic, iar alți șapte erau în stare „gravă”.
Președintele Miguel Diaz-Canel a vizitat locul, aflat la 80 de mile est de Havana, în jurul miezului nopții și s-a întors în cursul dimineții, în timp ce televiziunea de stat a transmis în direct o reflectare a dezastrului care se desfășoară.


Diaz-Canel a scris pe Twitter, înainte de a doua explozie, că primii respondenți „încearcă să prevină răspândirea flăcărilor și orice scurgere de combustibil” în golful Matanzas.
Până sâmbătă dimineața, focul părea complet scăpat de sub control, amenințănd alte rezervoare de stocare a combustibilului din apropiere.

Un incendiu s-a produs după o explozie la locul detonării unui depozit cu muniție din Berlin

Un incendiu s-a produs după o explozie la locul detonării unui depozit cu muniție al poliției din Berlin, mai multe unități de pompieri intervenind în zonă.

O explozie, la un loc de detonare a munițiilor poliției din apropiere de Berlin, a provocat un incendiu dimineața devreme joi (4 august). Pompierii nu au reușit să se lupte cu flăcările direct din cauza pericolelor de explozii ulterioare, a declarat un purtător de cuvânt al pompierilor.

„Am avut arderi și detonări asemănătoare unei explozii. Resturile zburau prin aer, ceea ce duce la un pericol mare pentru viața primilor care au intervenit, așa că au fost nevoiți să se retragă”, a spus Thomas Kirstein, potrivit Reuters.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Copil mort într-un accident produs pe DN2

Un băiat în vârstă de 14 ani a decedat într-un accident rutier care a avut loc în această dimineaţa pe DN 2, în zona...

Ce se întâmplă dacă nu îți repari la timp sistemul de evacuare al automobilului

Sistemul de evacuare al unei mașini servește la eliminarea în exterior a gazelor rezultate în urma arderii combustibililor. Dacă, în timpul mersului, mașina devine...

Se lărgește prăpastia dintre bogați și săraci în școala românească

Mulți ani s-a vorbit în spațiul public despre cele două Românii din școli: fandoseala odraslelor politicienilor sau oamenilor de afaceri cu background suspect și...
Ultima oră
Pe aceeași temă