18.9 C
București
joi, 19 mai 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaUn celebru cântăreț ucrainean a cântat în uzina din Cernobîl

Un celebru cântăreț ucrainean a cântat în uzina din Cernobîl

Solistul popularei trupe ucrainene Okean Elzy, un celebru cântăreț ucrainean, a organizat vineri (13 mai) un spectacol solo pentru muncitorii de la centrala nucleară din Cernobîl.

Sviatoslav Vakarchuk s-a acompaniat singur la chitară în timp ce stătea în haine albe de protecție în fața unui pupitru uriaș de comenzi din interiorul renumitei unități, conform Reuters.

În aprilie 1986, cel de-al patrulea reactor al centralei a explodat în timpul unui test de siguranță greșit, trimițând nori de radiații în valuri, în mare parte a Europei.

Un cunoscut cântăreț ucrainean a susținut un concert la Cernobîl, lăudând capacitatea muncitorilor de acolo de a preveni dezastre

Centrala, care este încă radioactivă, se află la aproximativ 100 km (62 mile) de Kiev. În februarie, forțele ruse invadatoare l-au capturat, dar controlul a fost reluat ulterior de Ucraina.

Vorbind în afara locației după spectacolul său, Vakarchuk a lăudat forța de muncă actuală pentru prevenirea unui alt dezastru.

Dar el a spus că a mai avut loc o altă tragedie în Ucraina, în orașul Mariupol, din sud.

Forțele ruse au bombardat oțelăria Azovstal, unde este adăpostit ultimul bastion de sute de apărători ucraineni. Orașul este aproape complet controlat de Rusia după mai bine de două luni de asediu.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Coreea de Nord ar pregăti un test nuclear

Coreea de Nord a încheiat pregătirile în vederea unui test nuclear şi aşteaptă cel mai bun moment pentru a-l declanşa, a declarat un deputat...

Rusia, acuzată la ONU că foloseşte foamea ca armă de război

Ministrul german de externe Annalena Baerbock a acuzat Rusia că folosește blocada exporturilor de cereale din Ucraina ca armă de război. „Prin blocarea porturilor...

Sine nobilitas

Ştim deja că trăim în ţara în care, pentru a o duce bine, cel mai important e să te naşti bine. În instituţiile statului...
Ultima oră
Pe aceeași temă