26.2 C
București
vineri, 1 iulie 2022
AcasăȘtirile zileiMediuTinerii argentinieni cer acțiuni ecologice ferme și clare de Ziua Pământului

Tinerii argentinieni cer acțiuni ecologice ferme și clare de Ziua Pământului

Mii de argentinieni s-au adunat vineri la Buenos Aires pentru a marca Ziua Pământului și pentru a cere politici publice care să promoveze acțiunile de mediu.

Purtând bannere cu mesaje precum „Justiția de mediu este dreptate socială”, protestatarii, în mare parte tineri, au cerut promovarea unui proiect de lege pentru protejarea zonelor umede, o tranziție energetică echitabilă și promovarea unor practici durabile precum agroecologia, precum și schimbări, în modelele de producţie, potrivit Reuters.

Manifestanții argentinieni au cerut de Ziua Pământului să se schimbe ceva în abordarea strict bazată pe profit a logicii capitaliste

„Trebuie să se schimbe ceva”, a spus Federico Winokur, activist pentru Grupul de Acțiune Ecologică Anticapitalistă. „Această logică capitalistă în care singurul lucru care contează sunt profiturile oamenilor de afaceri trebuie să se oprească pentru a face loc unei logici în care viitorul tinerilor este prioritar”.

Ziua Pământului, sărbătorită pe 22 aprilie în fiecare an, este o modalitate de a le aminti oamenilor necesitatea urgentă de a intensifica acțiunile pentru protejarea vieții sălbatice și a planetei împotriva distrugerii cauzate de activitățile umane.

Ziua Pământului 2022 este celebrată pe 22 aprilie. Tema Zilei Pământului 2022 este ”Investiți în planeta noastră”. Cu această ocazie se trage un semnal de alarmă privind protejarea mediului înconjurător.

Data de 22 aprilie a fost stabilită drept Ziua Pământului de către Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) în 2009. În ultimii ani, Ziua Pământului a fost sărbătorită pe 22 aprilie şi de Google, print doodle-uri create special, transmite libertatea.ro.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Valoarea tichetelor de masă urcă la 30 de lei

Valoarea tichetelor de masă se majorează la 30 de lei, începând cu data de 1 iulie 2022. Anunțul în acest sens este transmis, la...

Valoarea tichetelor de masă urcă la 30 de lei

Valoarea tichetelor de masă se majorează la 30 de lei, începând cu data de 1 iulie 2022. Anunțul în acest sens este transmis, la...

Anunțul lui Mircea Geoană despre Joe Biden

Mircea Geoană a fost prezent la summitul NATO de la Madrid unde a avut discuții cu președintele SUA, Joe Biden. Într-o postare publică, secretarul general...
Ultima oră
Pe aceeași temă