19.9 C
București
luni, 15 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalTensiunile SUA-Rusia nu afectează misiunile de pe Stația Spațială Internațională

Tensiunile SUA-Rusia nu afectează misiunile de pe Stația Spațială Internațională

Chiar dacă în ultima vreme tensiunile dintre SUA și Rusia au crescut semnificativ, pe fondul conflictului din Ucraina, misiunile comune între cosmonauți americani și ruși nu sunt afectate pe Stația Spațială Internațională.

Un astronaut american și doi cosmonauți ruși au aterizat în siguranță în Kazahstan, miercuri, după ce au părăsit Stația Spațială Internațională la bordul aceleiași capsule, în ciuda antagonismului sporit dintre Moscova și Washington din cauza conflictului din Ucraina, conform Reuters.

Zborul  i-a transportat pe Mark Vande Hei de la NASA și pe rușii Anton Shkaplerov și Pyotr Dubrov înapoi pe Pământ și a fost urmărit îndeaproape pentru a stabili dacă conflictele crescânde s-au răspândit în cooperarea de lungă durată în spațiu între cei doi foști adversari ai Războiului Rece.

SUA și Rusia cooperează la misiunile de pe Stația Spațială Internațională, cosmonauții celor două state aterizând miercuri, la revenire din spațiu, în Kazahstan

Agenția spațială rusă Roscosmos a difuzat imagini ale aterizării din stepa kazahă și a spus că un grup de specialiști tehnici și medicali a fost trimis pentru a-i ajuta pe astronauți să iasă din capsulă.

„Echipajul se simte bine după aterizare, potrivit salvatorilor”, a scris șeful Roscosmos, Dmitri Rogozin, pe Telegram messenger.

Vande Hei, care finalizase a doua sa misiune ISS, a înregistrat un record de anduranță spațială în SUA de 355 de zile consecutive pe orbită, depășind recordul anterior de 340 de zile stabilit de astronautul Scott Kelly în 2016, potrivit NASA.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ziua Marinei, celebrată în mai multe orașe

Forţele Navale Române sărbătoresc astăzi Ziua Marinei la Bucureşti, Constanţa, Tulcea, Mangalia, Brăila, Galaţi şi Bicaz, informează Ministerul Apărării Naţionale (MApN).Manifestările de la Constanţa vor începe...

Ziua Marinei, celebrată în mai multe orașe

Forţele Navale Române sărbătoresc astăzi Ziua Marinei la Bucureşti, Constanţa, Tulcea, Mangalia, Brăila, Galaţi şi Bicaz, informează Ministerul Apărării Naţionale (MApN).Manifestările de la Constanţa vor începe...
Ultima oră
Pe aceeași temă