24.9 C
București
marți, 5 iulie 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaPutin spune că luptătorii voluntari sunt bineveniți alături de forțele militare rusești

Putin spune că luptătorii voluntari sunt bineveniți alături de forțele militare rusești

Președintele rus Vladimir Putin a declarat vineri (11 martie) că dorește să permită luptătorilor voluntari să lupte alături de forțele militare rusești împotriva forțelor ucrainene și a aprobat predarea sistemelor de rachete occidentale capturate luptătorilor rebeli susținuți de ruși.

 Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat că în Orientul Mijlociu sunt 16.000 de voluntari care sunt gata să vină să lupte alături de forţele susţinute de Rusia.

Putin, adresându-se la o ședință a consiliului de securitate rus, a spus că ar trebui să li se permită celor care doresc să se ofere voluntari să lupte alături de forțele susținute de Rusia, conform Reuters.

El a susținut, de asemenea, sugestia lui Shoigu de a preda sistemele antitanc de fabricație americană, cum ar fi Javelin și Stinger, luptătorilor din regiunile rebele Luhansk și Donețk.

Putin vrea voluntari alături de forțele militare rusești pentru a da un impuls nou ofensivei din Ucraina

Ucrainenii au spus că luptă în primul oraș important pe care Rusia a pretins că l-a capturat, în timp ce Moscova și-a intensificat bombardamentul letal asupra centrelor majore de populație pe care forța sa de invazie nu a reușit să le îmblânzească până acum.

Având în vedere că Moscova a eșuat în scopul său de a răsturna rapid guvernul Ucrainei după aproape o săptămână, țările occidentale sunt îngrijorate că trece la noi tactici mult mai violente pentru a-și deschide drumul în orașele pe care se așteptase să le cuprindă cu ușurință.

Atacul trupelor rusești stagnează

Cel mai intens bombardament a lovit Harkov, un oraș de 1,5 milioane de locuitori din est, al cărui centru a fost transformat într-un pustiu bombardat de clădiri ruinate și moloz.

„Au venit <<eliberatorii>> ruși”, s-a plâns sarcastic un voluntar ucrainean, în timp ce el și alți trei se străduiau să ducă cadavrul unui bărbat înfășurat într-un cearșaf din ruinele unei piețe principale.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă