24.9 C
București
duminică, 26 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalPreședintele Kagame din Ruanda îl întâlnește pe Prințul Charles al Marii Britanii

Președintele Kagame din Ruanda îl întâlnește pe Prințul Charles al Marii Britanii

Președintele Paul Kagame, al statului Ruanda, s-a întâlnit miercuri (22 iunie) cu Prințul Charles al Marii Britanii și cu soția Camilla, înaintea unui summit al liderilor Commonwealth-ului.


Kagame și soția sa Jeannette l-au salutat pe moștenitorul britanic la tron și au realizat o ședință foto, înainte de a ține întâlnirea cu înalții demnitari.


Premierul britanic Boris Johnson vizitează Ruanda joi (23 iunie) pentru a-i ajuta pe oameni să renunțe la „atitudinile condescendente” față de Ruanda, după criticile la adresa planurilor guvernului de a deporta solicitanții de azil în această țară.

Președintele Kagame din Ruanda s-a văzut cu Prințul Charles, iar apoi va urma și vizita premierului Boris Johnson la acest summit


Johnson se va întâlni cu Prințul Charles la Kigali vineri (24 iunie), în marja unei întâlniri a liderilor Commonwealth-ului, după ce mass-media relatează că moștenitorul tronului a descris în privat planurile guvernului drept „îngrozitoare”, conform Reuters.


La începutul acestui an, Marea Britanie a încheiat un parteneriat de 120 de milioane de lire sterline (147 de milioane de dolari) cu Ruanda pentru a deporta solicitanții de azil în țara din Africa de Est, dar primul astfel de zbor a fost oprit săptămâna trecută de Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Protestatarii din Marea Britanie cer oprirea unui zbor de deportare către Ruanda

Protestatarii pentru apărarea drepturilor omului din Marea Britanie cer oprirea unui zbor de deportare a unor migranți către Ruanda.

Un tribunal din Londra a început luni (13 iunie) să audieze prima dintre cele două contestații legale de ultim moment pentru a bloca politica guvernului britanic de a deporta solicitanții de azil în Ruanda, înainte de primul zbor de expulzare programat să plece marți (14 iunie).

Protestatarii din fața Curților Regale de Justiție au scandat „refugiații au dreptul, aici să rămână, aici să lupte” și au ținut pancarte pe care scria „expulzările sunt o încălcare a drepturilor omului”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Bode: Drogurile distrug vieţi. Am solicitat tuturor structurilor mai multă implicare

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat cu ocazia Zilei Internaţionale Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri că a solicitat tuturor structurilor din...

Cel mai bun program educațional din UE este “Traista cu sănătate”, desfășurat în România

Cel mai bun program educațional din UE este “Traista cu sănătate”, desfășurat în România. Acest titlu a fost acordat de Comisia Europeană. Programul „Traista cu...

Bode: Drogurile distrug vieţi. Am solicitat tuturor structurilor mai multă implicare

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat cu ocazia Zilei Internaţionale Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri că a solicitat tuturor structurilor din...
Ultima oră
Pe aceeași temă