25.7 C
București
duminică, 14 august 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaPreședintele indonezian sprijină „misiunea de pace” a Ucrainei

Președintele indonezian sprijină „misiunea de pace” a Ucrainei

Președintele indonezian este la Kiev unde sprijină „misiunea de pace” a Ucrainei, în încercarea de a debloca exporturile de cereale ucrainene, de care țara sa are mare nevoie, blocate din cauza invaziei Rusiei.

Președintele indonezian Joko Widodo a sosit la Kiev miercuri (29 iunie) pentru o vizită în Ucraina, în speranța de a reaprinde discuțiile de pace dintre Rusia și Ucraina și de a explora modalități de a elibera exporturile de cereale către piețele globale.

Președintele Widodo, mai cunoscut sub numele de Jokowi, și soția sa au ajuns în capitala Ucrainei cu trenul, a arătat videoclipul difuzat de palat. Apoi, el a călătorit la Irpin, ruinat de război, lângă Kiev, pentru a fi martor la distrugerea zonelor rezidențiale civile în urma invaziei Rusiei în Ucraina, potrivit Reuters.

Președintele indonezian și-a propus că va îndeplini „misiunea de pace” a Ucrainei , fiind recunoscut mondial ca un lider pacifist

Jokowi este președintele Grupului celor 20 de națiuni (G20) și unul dintre cei șase lideri mondiali numiți de Națiunile Unite drept „campioni” ai Grupului Global de Răspuns la Criză (GCRG), format pentru a aborda amenințarea foametei și sărăciei reprezentată de război în Ucraina.

Înainte de război, Ucraina fusese unul dintre cei mai mari furnizori de grâu pentru Indonezia.

Jokowi se va întâlni cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski înainte de a călători în Rusia pentru discuții cu președintele rus Vladimir Putin.

Liderul indonezian a spus că îl va îndemna pe Putin să accepte o încetare a focului.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Şoferii bucureşteni riscă amenzi şi blocarea autovehiculelor, din 15 august

Conducătorii auto riscă sancţiuni de 200 lei pe zi şi blocarea autovehiculelor, începând de luni, 15 august, dacă folosesc parcările gestionate de Primăria Capitalei...

Minivacanța de Sf. Maria a dublat numărul rezervărilor pentru sejururi în România

Hotelierii și operatorii din industria turismului se pregătesc pentru cele mai aglomerate zile din această vară, vârful de sezon estival, în contextul în care...

România a construit doar 10 kilometri de autostradă din cât și-a propus prin PNRR

România a construit până în prezent doar 10,8 din cei 429 de kilometri de autostradă cât și-a propus prin PNRR, pentru următorii câțiva ani....
Ultima oră
Pe aceeași temă