25.4 C
București
miercuri, 10 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalPreședintele filipinez se întâlnește cu Antony Blinken la Manila

Președintele filipinez se întâlnește cu Antony Blinken la Manila

Președintele filipinez Ferdinand Marcos s-a întâlnit cu Antony Blinken la Manila, la câteva luni după ce a fost ales în această funcție.

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken l-a asigurat sâmbătă pe noul președinte filipinez Ferdinand Marcos Jr că relațiile dintre cele două țări sunt extraordinare și a declarat că Washingtonul este angajat să respecte pactul lor comun de apărare.

Marcos, întâlnindu-se cu Blinken la palatul prezidențial din Manila, a spus că mediul geopolitic actual a arătat cât de importante sunt legăturile lor, iar vizita înaltului oficial american Nancy Pelosi la Taiwan a evidențiat cât de volatilă este situația în această regiune asiatică.

Președintele filipinez a adus în discuție și conflictul din Ucraina la întâlnirea cu Antony Blinken, subliniind semnificația acestuia

Marcos a adus în discuție și conflictul din Ucraina, spunând că evenimentele de acolo au o importanță semnificativă în ciuda distanței geografice.

Blinken se află într-o vizită oficială în fosta colonie a SUA pentru a consolida legăturile. Marcos a făcut comentarii în mai, la scurt timp după câștigarea alegerilor prezidențiale, despre intenția sa de a extinde legăturile națiunii din Asia de Sud-Est cu China.

Antony Blinken crede că Rusia ar putea folosi arme chimice la Mariupol

Secretarul de stat american Antony Blinken a afirmat marţi că nu este „în măsură să confirme” recentele acuzaţii în sensul că forţele militare din Rusia au folosit arme chimice la Mariupol, asigurând însă că acestea „ar putea utiliza diferiţi agenţi anti-revolte, în special gaze lacrimogene combinate cu agenţi chimici”, împotriva „combatanţilor şi civililor ucraineni în campania lor agresivă de cucerire” a oraşului ucrainean, relatează AFP.

„Împărtăşim aceste informaţii cu Ucraina” şi „suntem în contact direct cu partenerii noştri pentru a stabili ce se întâmplă, este realmente un subiect de preocupări”, a spus el presei.

„Este o preocupare pe care o aveam dinainte de debutul agresiunii” Rusiei asupra Ucrainei, „am avertizat împotriva posibilităţii unei recurgeri la acest tip de arme şi urmărim foarte îndeaproape acest lucru”, a insistat secretarul de stat american, conform agerpres.ro.

Blinken nu dă ca sigur faptul că Rusia a folosit deja arme chimice la Mariupol, deși Batalionul Azov anunță acest lucru


Rusia a folosit arme chimice, în încercarea ei de a cuceri Mariupolul, locaţie strategică de la Marea de Azov, anunţă Batalionul Azov.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Negoiță, trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) într-un dosar în care este acuzat de abuz...

Liviu Pop: Admiterea în colegii, discriminare

Introducerea examenului de admitere în colegiile naționale, așa cum prevede proiectul Legii învățământului preuniversitar, reprezintă o discriminare a elevilor, apreciază fostul ministru al Educației...

Ce se întâmplă dacă nu îți repari la timp sistemul de evacuare al automobilului

Sistemul de evacuare al unei mașini servește la eliminarea în exterior a gazelor rezultate în urma arderii combustibililor. Dacă, în timpul mersului, mașina devine...
Ultima oră
Pe aceeași temă