23.4 C
București
duminică, 3 iulie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalPreședintele chinez Xi Jinping s-a întâlnit cu liderii Poloniei, Pakistanului și Argentinei

Președintele chinez Xi Jinping s-a întâlnit cu liderii Poloniei, Pakistanului și Argentinei

Președintele chinez Xi Jinping s-a întâlnit cu liderii Poloniei, Pakistanului și Argentinei, în timp ce Beijingul s-a folosit de deschiderea Jocurilor Olimpice de iarnă pentru a profita de inițiativa diplomatică pe fondul tensiunilor cu Statele Unite.

Peste 30 de lideri internaționali au sosit la Beijing pentru a participa la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022, deși Statele Unite și alte țări occidentale au supus evenimentul unui boicot diplomatic pe fondul tensiunilor geopolitice în creștere, precum și a încălcării drepturilor omului.

Xi a avut întâlniri individuale cu polonezul Andrzej Duda, pakistanezul Imar Khan și argentinianul Alberto Fernandez duminică 6 februarie, potrivit postului de stat CCTV. Aceștia au discutat despre investițiile în infrastructură legate de Belt and Road și cooperarea în lupta cu COVID-19.

Guterres le-a spus liderilor chinezi că se așteaptă ca autoritățile să permită șefului ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, să facă o „vizită credibilă” în țară.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă