30.1 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalPremierul israelian Naftali Bennett spune că nu va căuta să fie reales...

Premierul israelian Naftali Bennett spune că nu va căuta să fie reales la viitoarele alegeri

Premierul israelian Naftali Bennett a anunțat miercuri (29 iunie) că nu va candida la viitoarele alegeri, dar își va păstra funcția de prim-ministru supleant după ce partenerul său de coaliție, Yair Lapid, va prelua funcția de șef al guvernului interimar.

Aceste declarații au loc în timp ce Israelul se îndreaptă către al cincilea tur de scrutin în mai puțin de patru ani, cufundându-se tot mai adânc în incertitudinea politică, în timp ce se confruntă cu creșterea costurilor vieții pe fondul eforturilor internaționale reînnoite de a reînvia un acord nuclear cu Iranul.

„Vreau să vă anunț că nu intenționez să candidez la viitoarele alegeri”, a spus el reporterilor. „În curând vor fi anunţuri mai importante cu privire la problemele care privesc viitorul nostru”.

Naftali Bennett nu va fi reales premier la viitoarele alegeri pentru că nu va mai candida, cedând locul lui Yair Lapid

Săptămâna trecută, Bennett a decis să dizolve parlamentul după ce luptele interne au făcut din coaliția sa de guvernământ să nu mai fie sustenabilă. Votul final asupra proiectului de lege pentru dizolvarea Knesset-ului, care urma să aibă loc până la miezul nopții, a fost amânat până joi din cauza numeroaselor amendamente depuse, a declarat postul de radio israelian Kan.

Odată ce convocarea unor alegeri anticipate va primi aprobarea finală a Knesset-ului, ministrul de externe de centru-stânga al Israelului, Yair Lapid, va prelua de la Bennett funcția de prim-ministru al unui guvern interimar cu puteri limitate.

După eşecul guvernului său format din opt partide, premierul israelian Naftali Bennett şi-a anunţat retragerea din politică şi nu va mai candida la următoarele alegeri, a anunţat seara trecută presa israeliană care l-a citat pe purtătorul său de cuvânt.

O comisie parlamentară a dat undă verde marţi unui proiect de lege vizând dizolvarea parlamentului Israelului, un pas cheie către convocarea de noi alegeri anticipate, pentru a cincea oară în mai puţin de patru ani. Noi alegeri urmează să aibă loc la sfârşitul lunii octombrie sau începutul lunii noiembrie, amintește Agerpres.

Miercurea trecută, parlamentarii israelieni au aprobat, într-o lectură preliminară, dizolvarea parlamentului şi organizarea de noi alegeri, după ce prim-ministrul Naftali Bennett a anunţat destrămarea coaliţiei eterogene aflate la putere din iunie 2021.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cât de deschise sunt firmele din România la trendul global cage-free?

Tot mai mulți consumatori și tot mai multe firme refuză să consume, respectiv să folosească ori să vândă ouă marcate cu cifra 3 și...

Diferitele tipuri de vitrine băuturi și avantajele oferite

Ești proprietarul unui restaurant, unui bar sau unui magazin alimentar? Atunci cu siguranță te-ai gândit deja să te echipezi cu o vitrină pentru băuturi...

Weekend prelungit. Bugetarii sunt liberi pe 15 august

Ziua de 15 august 2022 este zi liberă de la stat, astfel că majoritatea românilor vor beneficia de o minivacanță la mijlocul acestei luni. Adormirea...
Ultima oră
Pe aceeași temă