24.1 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalPapa se întâlnește cu refugiați și copii cu dizabilități

Papa se întâlnește cu refugiați și copii cu dizabilități

Papa Francisc s-a întâlnit sâmbătă (4 iunie) cu aproximativ 160 de copii cu dizabilități, precum și cu copii ucraineni care fugiseră de război.

Papa i-a salutat pe copii dintr-un scaun cu rotile în timpul adunării din curtea San Damaso a Vaticanului.

Copiii, mulți dintre ei cu dizabilități fizice, vizuale și cognitive frecventează institutul Sant’Alessio – Margherita di Savoia din Roma.

Papa a întâlnit copii dizabilități, dar lor li s-au alăturat și copii refugiați din Ucraina ce au ajuns la Roma

Lor li s-au alăturat câțiva copii refugiați din Ucraina care au fost primiți la Roma de Biserica Sf. Sofia.
Inițiativa „Curtea copiilor”, o întâlnire anuală între Papa Francisc și minorii care trăiesc în condiții vulnerabile și fragile din punct de vedere social, a fost suspendată timp de doi ani din cauza pandemiei.

Papa Francisc l-a criticat în mod implicit pe președintele Vladimir Putin în legătură cu invadarea Ucrainei de către Rusia, spunând sâmbătă (2 aprilie) că un „potentat” întreține conflicte pentru interese naționaliste.

Moscova spune că acțiunea pe care a lansat-o pe 24 februarie este o „operațiune militară specială” menită nu să ocupe un teritoriu, ci să demilitarizeze și să „denazifice” vecinul său.

Francisc a respins deja acea terminologie, numind-o război, conform Reuters.

„ Am crezut că invaziile altor țări, luptele sălbatice de stradă și amenințările atomice sunt amintiri sumbre ale unui trecut îndepărtat”, a spus Papa într-o adresă adresată oficialilor maltezi, după ce a sosit în insula mediteraneană pentru o vizită de două zile.

„ Cu toate acestea, vântul înghețat al războiului, care aduce numai moarte, distrugere și ură în urma lor, a lovit puternic asupra vieților multor oameni și asupra zilelor noastre, ale tuturor”, a spus el.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Securicii fac poc, serviți cu AOC

Reducerea posturilor guvernamentale rămâne doar un enunț de adormit Mitsura. De parcă n-ar exista destule instituții controlate prin acoperiți, guvernanții crează Agenția pentru Operațiuni...
Ultima oră
Pe aceeași temă