24.6 C
București
duminică, 3 iulie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalPapa Francisc începe patru zile de evenimente cu ocazia Sfintelor Paști

Papa Francisc începe patru zile de evenimente cu ocazia Sfintelor Paști

Papa Francisc a început joi dimineața (14 aprilie) patru zile pline de evenimente de Sfintele Paști, celebrând „Liturghia Crismă”.

Slujba solemnă celebrată în Bazilica Sf. Petru este unul dintre cele două evenimente solemne din Joia Mare, când creștinii comemorează întemeierea preoției de către Isus, transmite Reuters.

În timpul liturghiei, papa și preoții au reînnoit jurămintele pe care le-au luat în ziua hirotoniei.

Papa Francisc va susține mai multe evenimente prilejuite de Sfintele Paști, binecuvântând mai multe uleiuri

Papa Francisc a binecuvântat uleiurile conținute în urne ceremoniale mari care vor fi folosite în restul anului pentru ungerea bolnavilor și pentru a fi folosite în timpul ceremoniilor de confirmare.

Joia Mare comemorează ziua în care catolicii cred că Isus a întemeiat preoția la Cina cea de Taină împreună cu apostolii săi, înainte de a fi trădat și arestat în ajunul răstignirii sale.

Papa Francisc a făcut apel, duminică, la un armistiţiu încheiat de Paşte între Rusia şi Ucraina, care să ducă şi la negocieri pace, în cadrul slujbei susţinute în Duminica Floriilor Paştelui Catolic pentru zeci de mii de oameni în Piaţa Sfântul Petru, de la Vatican, notează news.ro.

”Lăsaţi armele jos!” a subliniat suveranul pontif la sfârşitul unei slujbe susţinute în Duminica Floriilor Paştelui Catolic pentru zeci de mii de oameni în Piaţa Sfântul Petru, de la Vatican.

”Să înceapă un armistiţiu de Paşte. Dar nu pentru a se reîarma şi a relua lupta, ci un armistiţiu pentru a ajunge la pace prin negocieri reale”, a mai spus Papa Francisc.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă