29.3 C
București
miercuri, 17 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalPapa Francisc condamnă sinuciderea asistată

Papa Francisc condamnă sinuciderea asistată

Papa Francisc a condamnat sinuciderea asistată ca fiind o abatere inacceptabilă de la etica medicală, în vreme ce parlamentul Italiei a reluat discuțiile cu privire la o lege care să o reglementeze.

În audiența sa generală, Francisc a lăudat îngrijirea paliativă menită să ajute pacienții cu boli terminale să trăiască cât mai confortabil și uman posibil.

„Trebuie să însoțim oamenii către moarte, dar să nu provocăm moartea sau să facilităm sinuciderea asistată”, a spus el.

În 2019, Curtea Constituțională a Italiei a dezincriminat parțial sinuciderea asistată în anumite condiții. Instanța a mai spus că parlamentul ar trebui să adopte o lege care să o reglementeze.

Proiectul de lege ar permite pacienților cu boli terminale să se poată folosi de programul sinucidere asistată prin sistemul național de sănătate.

De asemenea, ar proteja medicii de orice procese legale împotriva lor.

Însă, partidele politice din Italia rămân profund divizate, centru-stânga sprijinindu-l în general, iar centru-dreapta opunându-se.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
00:00:47

VIDEO: Atacuri cu bombă și incendii provocate intenționat în Thailanda – Mai multe persoane rănite

Explozii și incendii au devastat miercuri (17 august) cel puțin 17 localități din sudul Thailandei, rănind șapte persoane. Atentatele cu bombă și atacurile au avut...
00:01:14

Un incendiu de vegetație din Portugalia a înnorat orașul Madrid, aflat la 250 de mile distanță

Fumul de la un incendiu uriaș din Portugalia a înnorat cerul din Madrid, aflat la 250 de mile distanță, marți (16 august), iar locuitorii...

Un bărbat a fost arestat cu 17 animale sălbatice în bagaje pe aeroportul din Bangkok

Un bărbat a fost arestat cu 17 animale sălbatice în bagaje, pe aeroportul din Bangkok. Potrivit agenției ANSA, în bagaje erau maimuțe, pitoni și o...
Ultima oră
Pe aceeași temă