21.5 C
București
joi, 30 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalONU: Ignorarea crizei alimentare globale ar avea efecte „oribile”

ONU: Ignorarea crizei alimentare globale ar avea efecte „oribile”

Ignorarea crizei alimentare globale iminentă va avea consecințe „oribile”, a avertizat șeful alimentar al ONU marți (24 mai), avertizând că menținerea porturilor Ucrainei închise pe măsură ce se apropie sezonul recoltei este o „declarație de război la adresa securității alimentare globale”.

Vorbind cu Reuters, în timpul reuniunii Forumului Economic Mondial de la Davos, David Beasley a spus că problema începe în sfârșit să atragă atenția de care avea nevoie, conform Reuters.

Avertismentul său vine la câteva săptămâni după ce agenția alimentară a ONU a avertizat că aproape 25 de milioane de tone de cereale au fost blocate în Ucraina din cauza provocărilor de infrastructură și a blocării porturilor maritime.

Ignorarea crizei alimentare provocată de războiul din Ucraina, după ce porturile Herson și Mariupol au căzut, ar aduce un dezastru global

Ucraina a pierdut unele dintre cele mai mari porturi maritime ale sale – inclusiv Herson și Mariupol – din cauza ocupației ruse și se teme că Rusia ar putea încerca să pună mâna pe un al treilea, Odesa.

Rusia și Ucraina aduc împreună aproape o treime din aprovizionarea globală cu grâu, în timp ce Ucraina este, de asemenea, un exportator major de porumb, orz, ulei de floarea soarelui și ulei de rapiță.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Rezultatele finale de la Evaluarea Națională, afișate astăzi

Rezultatele finale de la Evaluarea Naţională, după soluționarea contestaţiilor, vor fi afişate astăzi, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei (ME).Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, declara...

Să-l cinstim pe Don Virgil!

Don Virgil e astăzi minunea prăvălită din cerul tranziției dintre capitalismul sterp și abisul lumii fără povara proprietăților. Ca un zmeu s-a bătut în jurul...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 127: Trezoreria SUA anunță un ajutor de 1,3 miliarde dolari pentru țara invadată

Trezoreria SUA a anunţat transferarea a 1,3 miliarde de dolari pentru ajutor economic acordat Ucrainei, în cadrul unui prim sprijin de 7,5 miliarde de...
Ultima oră
Pe aceeași temă