18.9 C
București
joi, 19 mai 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusLiderul nord-coreean Kim Jong Un numește focarul de COVID din țara lui...

Liderul nord-coreean Kim Jong Un numește focarul de COVID din țara lui „mare tulburare”

Radiodifuziunea de stat din Coreea de Nord, KRT, a difuzat sâmbătă (14 mai) imagini cu liderul Kim Jong Un purtând o mască facială în timp ce prezida o reuniune de urgență a Partidului Muncitorilor, de guvernământ, sâmbătă (14 mai), în timp ce 21 de noi decese zilnice au fost raportate în rândul persoanelor cu febră, cel mai probabil de la COVID, numind acest lucru o „mare tulburare”.

În timpul întâlnirii, în care s-a discutat recentul focar de coronavirus din țară, Kim a spus că răspândirea COVID-19 a pus țara sa într-o „mare tulburare” și a cerut o luptă totală pentru a o depăși, potrivit presei de stat, potrivit Reuters.

Kim Jong Un vorbește de o „mare tulburare”, după ce în Coreea de Nord sute de mii de persoane ar fi fost tratate de o febră necunoscută

La ședința Partidului Muncitorilor au fost auzite, de asemenea, rapoarte conform cărora aproximativ 280.810 de persoane au fost tratate, de când a fost raportată o febră de origine neidentificată, începând cu sfârșitul lunii aprilie, potrivit agenției de știri oficiale din Coreea de Nord KCNA.

Presa de stat nu a spus dacă noile decese raportate s-au datorat COVID. KCNA raportase separat vineri (13 mai) că un deces a fost confirmat ca fiind din cauza variantei Omicron.

În ianuarie 2022 în Coreea de Nord s-au jucat piese de teatru privind măsurile de combatere a Covid

Copiii nord-coreeni au urcat pe scenă în costume, cu dezinfectant pentru mâini și termometru, ilustrând măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului.

În videoclipul difuzat la televiziunea de stat KRT din Nord, se poate observa o păpușă uriașă cu mască facială informând publicul cu privire la regulile de prevenire a epidemiei, oferind dezinfectant pentru mâini și verificând temperaturile elevilor care dansau pe scenă purtând măști.

Coreea de Nord nu a confirmat niciun caz de coronavirus, dar a închis granițele și a impus restricții de călătorie interne pentru a preveni focarele de Coronavirus.

În decembrie, statul și-a intensificat campania de prevenire a epidemiei, pe măsură ce noua variantă COVID-19 Omicron se răspândește în diferite țări.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Tom Cruise, la Cannes: „Fac filme pentru marele ecran” – VIDEO

Tom Cruise, starul filmului Top Gun, a spus că este adeptul filmelor de marile ecrane. Declarația a fost suținută în timpul unui masterclass care...

Premierul Portugaliei, Antonio Costa, vizită în țara noastră – VIDEO

Premierul Republicii Portugheze, Antonio Costa, efectuează, joi, o vizită de lucru în România, în cadrul căreia se va întâlni cu prim-ministrul Nicolae Ciucă, va...

Românii plătesc cel mai scump curent electric din Europa

Eurostat-ul a dat decisiva: Românii plătesc pentru gospodăriile lor cel mai scump curent electric din Europa, raportat la puterea de cumpărare, adică după metodologia...
Ultima oră
Pe aceeași temă