27.9 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalJaponia spune că testul cu racheta nord-coreeană e un act provocator

Japonia spune că testul cu racheta nord-coreeană e un act provocator

Japonia spune că testul cu racheta nord-coreeană efectuat în preajma vizitei președintelui SUA în regiune e de fapt un act provocator.
Ministrul japonez al Apărării, Nobuo Kishi, a declarat miercuri că o serie de lansări de rachete balistice de către Coreea de Nord mai devreme în această zi este un act provocator care nu poate fi tolerat.

 „Faptul că lansarea rachetei a avut loc imediat după întâlnirile liderilor Japonia-SUA, SUA-Coreea de Sud și reuniunea de la summitul în patru este evident un act provocator și nu-l putem tolera”, a spus Kishi, conform Reuters.

Există posibilitatea ca mai mult de două rachete să fi fost lansate, a spus el reporterilor.

Armata din Coreea de Sud a declarat cum Coreea de Nord a lansat trei rachete balistice în largul coastei sale de est miercuri.

Coreea de Nord a încheiat pregătirile în vederea unui test nuclear şi aşteaptă cel mai bun moment pentru a-l declanşa, a declarat un deputat sud-coreean, citând informaţii furnizate de serviciul secret sud-coreean (NIS), transmit AFP şi Kyodo.

‘Pregătirile pentru un test nuclear sunt acum încheiate şi (Phenianul) caută acum momentul potrivit’ pentru a-l efectua, a declarat presei deputatul Ha Tae-keung, membru al comisiei pentru informaţii a Adunării Naţionale.

În pofida extinderii rapide a epidemiei de COVID-19, au fost detectate de asemenea semne ale unei lansări de rachete, a prevenit NIS într-un briefing cu membrii comisiei, scrie Agerpres.

Președintele Biden a vizitat principalii aliați ai Statelor Unite din Extremul Orient, care sunt și parteneri în ceea ce privește sancțiunile impuse împotriva Rusiei.

Liderul SUA, Joe Biden, a efectuat o vizită în Coreea de Sud. Apoi, duminică, 22 mai, președintele SUA a ajuns în Japonia. Președintele SUA s-a întâlnit, luni, la Tokyo, cu premierul Fumio Kishida şi cu împăratul Naruhito.

A doua zi, marți, președintele SUA va participa la un summit al organizației QUAD, la Tokyo. Din Dialogul Cuadrilateral (QUAD) fac parte SUA, Japonia, India şi Australia. La acest summit, Japonia, India și Australia vor participa la nivel de prim – miniștri, aceștia fiind Fumio Kishida, Narendra Modi și Anthony Albanese. Ultimul dintre aceștia a avut certitudinea că devine prim-ministru abia sâmbătă seară, după alegerile care s-au ținut în Australia în ziua de 21 mai 2022.

Prima întâlnire a liderilor QUAD avusese loc în anul 2007.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Doi morți și 14 răniți în urma unui atac dintr-un club de noapte din Norvegia

Două persoane au fost ucise și alte 14 rănite sâmbătă într-un schimb de focuri de armă într-un club de noapte și pe străzile din...
00:01:04

VIDEO: Inundațiile scufundă case în India

Victimele inundațiilor din statul indian Assam au declarat că se luptă pentru a avea acces la alimente adecvate și apă potabilă, în timp ce...

RO-Alert Neamț: Un camion cu stupi s-a răsturnat pe E 85. Oamenii au fost avertizați că ar putea fi înțepați de albine

Un camion care transporta stupi s-a răsturnat în zona unei localități de pe E 85 / DN, chiar în apropiere de Hanul Ancuței, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă