19.9 C
București
luni, 15 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalEchipajul unei nave care se scufunda a fost salvat în timp ce...

Echipajul unei nave care se scufunda a fost salvat în timp ce furtuna lovește coastele Hong Kong-ului

Echipajul unei nave care se scufunda a fost salvat în timp ce furtuna Chaba lovește coastele Hong Kong-ului, provincie ce a aniversat recent 25 de ani de la trecerea de sub dominația britanică la cea chineză.

O navă de uz pentru inginerie, prinsă de o furtună tropicală în largul Hong Kong-ului, s-a rupt în două, sâmbătă (2 iulie), iar salvatorii încercau să-i ajute pe membrii echipajului să fie în siguranță înainte de a se scufunda în apele agitate, potrivit Reuters.


Serviciul de zbor al guvernului din Hong Kong a lansat un videoclip dramatic în care personalul lor îi transportă pe membrii echipajului de pe nava afectată într-un elicopter. Autoritățile au spus că la bord se aflau 30 de persoane și doar trei au fost salvate până acum.

Echipajul unei nave care se scufunda în largul coastelor Hong Kong-ului a fost recuperat parțial, dar furtuna continuă să facă ravagii


Operațiunile de căutare erau în desfășurare pentru ceilalți membri ai echipajului, în timp ce furtuna tropicală Chaba trece prin zonă la aproximativ 200 de mile sud-vest de oraș.


Chaba a ocolit până acum centrul financiar global, aducând ploi abundente și vânt, restricționând transportul public și forțând multe afaceri să se închidă.


Meteorologii orașului au redus avertismentul de furtună la nivelul 3, sâmbătă după-amiază, deoarece Chaba urma să lovească lângă Zhanjiang, în provincia Guangdong din China.

Cazurile de COVID din Hong Kong s-au înmulțit de 60 de ori

Lupta împotriva coronavirusului din Hong Kong s-a intensificat, iar autoritățile au anunțat că în ultima lună cazurile Covid noi s-au înmulțit de 60 de ori. Mass-media a raportat că testarea va deveni obligatorie pentru toată lumea din centrul financiar global din martie.

Spitalele din Hong Kong au continuat să trateze pacienții cu COVID-19 în parcările lor și în spațiile în aer liber. Astfel, lupta împotriva coronaviruslui se intensifică pe zi ce trece. Paturile erau pline în proporție de 90% în toate spitalele din țară.

Cazurile de Covid din Hong Kong s-au înmulțit de 60 de ori într-o lună
Autoritățile sanitare au raportat un record de 6.116 cazuri confirmate joi. Cifrele sunt în creștere față de 4.285 în ziua precedentă. De asemenea, au raportat 24 de noi decese. Saltul de cazuri este cel mai mare test de până acum al politicii orașului „dinamic zero-COVID”. Liderul Carrie Lam a spus că orașul „nu se poate preda virusului”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 173: România și alte 41 de țări le cer rușilor să se retragă din Zaporojie

Patruzeci şi două de ţări, inclusiv România, au cerut, într-o declaraţie comună, ca Rusia să îşi retragă trupele şi personalul neautorizat de la centrala...
Ultima oră
Pe aceeași temă