24.9 C
București
marți, 5 iulie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalBiden a decis interzicerea importurilor de petrol din Rusia în SUA

Biden a decis interzicerea importurilor de petrol din Rusia în SUA

Președintele american Joe Biden a anunțat marți interzicerea importurilor de petrol și alte forme de energie din Rusia, ca răzbunare pentru invazia Ucrainei, subliniind sprijinul bipartizan puternic pentru o mișcare despre care a recunoscut că va duce la creșterea prețurilor energiei din SUA.

 „Interzicem toate importurile de energie din petrol și gaze rusești”, a spus Biden reporterilor de la Casa Albă. „Asta înseamnă că petrolul rus nu va mai fi acceptabil în porturile americane, iar poporul american va da o altă lovitură puternică mașinii de război a lui Putin (președintele rus Vladimir).

Prețurile petrolului au sărit la știri, țițeiul Brent de referință LCOc1 pentru luna mai urcând cu 5,4%, până la 129,91 dolari pe baril până la 1345 GMT.

Biden vrea interzicerea importurilor de petrol din Rusia, deși europenii depind într-o măsură mai mare de acestea

Biden a lucrat cu aliații din Europa, care sunt mult mai dependenți de petrolul rusesc, pentru a izola economia bazată pe energie grea a Rusiei și pe Putin. Marea Britanie a anunțat cu puțin timp înainte de remarcile lui Biden că va elimina treptat importul de petrol și gaze rusești până la sfârșitul anului 2022.

Biden a spus că sancțiunile impuse de Statele Unite și aliații săi au făcut deja un „crater” în economia rusă. El a spus că ultimele mișcări au fost făcute în strânsă consultare cu aliații și partenerii din întreaga lume.

Acțiunea urmează cererile președintelui ucrainean Volodimir Zelenski adresate oficialilor americani și occidentali de a întrerupe importurile, care a fost o omisiune flagrantă în sancțiunile masive impuse Rusiei în urma invaziei. Exporturile de energie au menținut un flux constant de numerar către Rusia, în ciuda restricțiilor severe asupra sectorului său financiar.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă