23.4 C
București
duminică, 3 iulie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalAmenzile date premierului britanic Boris Johnson pentru petrecerile din izolare cresc presiunea...

Amenzile date premierului britanic Boris Johnson pentru petrecerile din izolare cresc presiunea să demisioneze

Amenzile care urmează să fie date lui Boris Johnson și lui Rishi Sunak marți, pentru petrecerile din izolare, au determinat un val de critici pentru ca amândoi să demisioneze.

Prim-ministrul Marii Britanii Boris Johnson și ministrul său de finanțe, Rishi Sunak, vor fi amendați pentru încălcarea regulilor stricte din timpul pandemiei de coronavirus. Asta a transmis guvernul marți (12 aprilie), conform Reuters.

Un purtător de cuvânt al soției lui Boris Johnson, Carrie, a spus că va fi și ea amendată.

Poliția a investigat 12 reuniuni la biroul lui Boris Johnson din Downing Street și la biroul de la cabinetul său, după ce o anchetă a stabilit că personalul său s-a bucurat de petreceri cu alcool.

Liderul britanic a spus că a participat la câteva dintre evenimente, dar a negat întotdeauna că a comis cu bună știință vreo faptă greșită.

Amenzile pe care le va primi Boris Johnson cresc din nou criticile rivalilor săi care-i cer să demisioneze

Sunak a spus, de asemenea, parlamentului că nu a participat la nicio petrecere.

Unele adunări au avut loc în timpul unei perioade de reguli stricte privind coronavirusul ordonate chiar de guvernul lui Johnson.

Oamenilor li s-a interzis atunci să participe la înmormântări sau să-și ia rămas bun de la cei dragi care mureau în spital.

Keir Starmer, liderul principalului partid de opoziție, Partidul Laburist, și prim-ministrul scoțian Nicola Sturgeon au cerut ambii pe rețelele de socializare ca Johnson și Sunak să demisioneze.

Liberal-democrații au cerut ca parlamentul să fie rechemat imediat din vacanța de Paște pentru a da un vot de neîncredere lui Boris Johnson.

Cu toate acestea, viitorul imediat al premierului ar putea fi hotărât de parlamentarii din propriul său partid, Partidul Conservator, care pot declanșa o cursă pentru șefia partidului.

La începutul acestui an, un număr de conservatori i-au cerut să demisioneze, pe măsură ce încrederea publicului în el s-a prăbușit în afacerea „partygate”, iar sprijinul pentru guvern s-a redus.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă