23.6 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăInternaționalVIDEO. Vladimir Putin și Kim Jong-un s-au plimbat, pe rând, cu o...

VIDEO. Vladimir Putin și Kim Jong-un s-au plimbat, pe rând, cu o limuzină Aurus construită în Rusia

Președintele rus Vladimir Putin și liderul nord-coreean Kim Jong-un s-au plimbat miercuri, pe rând, cu o limuzină Aurus construită în Rusia, după ce Kremlinul a declarat că Putin i-a dăruit unul dintre vehiculele de lux lui Kim, notează Reuters.

Într-o oportunitate de relații publice atent pusă în scenă, desfășurată în condiții de securitate stricte, cei doi lideri au folosit acest moment pentru a arăta cât de strânsă a devenit relația lor în timpul unei vizite pline de fast la Pyongyang a lui Putin, prima sa vizită în aproape un sfert de secol.

Plimbarea lor a avut loc după ce cei doi lideri au semnat un acord care includea un angajament de apărare reciprocă, una dintre cele mai semnificative mișcări ale Rusiei în Asia de ani de zile, pe care Kim a descris-o drept o „alianță”.

Un videoclip lansat de televiziunea de stat rusă a arătat cum Putin a sărit la volanul Aurus-ului negru blindat, care este mașina sa prezidențială oficială în Rusia, iar Kim s-a așezat pe scaunul din dreapta.

Kim, despre care se crede că este un pasionat de automobile, a trecut apoi el la volanul mașinii.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă