24.4 C
București
joi, 18 august 2022
AcasăȘtirile zileiVIDEO Un nou protest al magistraţilor faţă de prevederile OUG 7, în...

VIDEO Un nou protest al magistraţilor faţă de prevederile OUG 7, în mai multe oraşe

La Sibiu, magistraţii ieşit, la ora 13.00, în faţa clădirii în care funcţionează Tribunalul, Judecătoria, dar şi parchetele.

În momentul ieşirii din clădire, magistraţii au fost întâmpinaţi de reprezentanţii comunităţii ”Vă vedem di Sibiu” care i-au aplaudat îndelung.

Magistraţii au purtat afişe pe care au scris ”Independenţa magistraţilor”, ”Desfiinţarea Secţiei pentru investigarea magistraţilor”, ”Abrogarea OUG 7”, ”Separaţia puterlor în stat”, ”Respectarea Constituţiei”, ”Justiţie idependenţă” sau ”Stat de drept”.

”avem speranţă că până la urm reuşim şi credem că protestul pe care l-am făcut până acum a dat un oarecare rezultat pentru că au fost operate nişte modificări la ordonanţă”, a declarat Alexandru Zereş, din partea Judecătoriei Sibiu.

Acesta a precizat că protestul va continua şi săptămâna viitoare, zilnic, între orele 10 şi 11 urmând a fi suspendate şedinţele de judecată.

La rândul lor, sibienii sosiţi să susţină demersul magistraţilor au purtat afişe cu mesaje ca ”Jos labele de pe Justiţie”, ”Jos labele de pe Codruţa”, ”TT te-ai întrecut pe tine, ai creat justiţia paralelă” sau ”LCK corupţia poate fi învinsă”.

Şi la Cluj-Napoca au protestat magistraţii, ieşind din nou în faţa Palatului de Justiţie. Şi judecători şi procurorii din Cluj anunţă că vor contiua protestul, urmând a suspenda activitatea zilnic câte o oră.

Cele mai citite

Bacalaureat de toamnă: proba la alegere a profilului

Candidaţii la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat vor susţine astăzi proba la alegere a profilului şi specializării - probă scrisă, potrivit...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 176: Zelenski le cere din nou rușilor să părăsească Zaporojie

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că este nevoie de transparenţă totală pentru a gestiona situaţia de la centrala nucleară de la Zaporojie, lucrându-se cu...

Vămile rămân aglomerate în această perioadă: peste 260.000 de persoane au trecut ieri prin punctele de frontieră

Aproximativ 261.200 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 63.000 mijloace de transport au efectuat ieri formalităţile de control (atât pe sensul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă