2.1 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeȘtirile zileiVIDEO: Putin se așteaptă ca Xi al Chinei să efectueze o vizită...

VIDEO: Putin se așteaptă ca Xi al Chinei să efectueze o vizită de stat în primăvară

Președintele rus Vladimir Putin a declarat vineri (30 decembrie) că se așteaptă ca președintele chinez Xi Jinping să efectueze o vizită de stat în Rusia în primăvara anului 2023, în ceea ce ar fi o demonstrație publică de solidaritate din partea Beijingului în contextul campaniei militare eșuate a Rusiei în Ucraina.

În comentariile introductive de la o videoconferință între cei doi lideri, difuzată de televiziunea de stat, Putin a spus: “Vă așteptăm, dragă domnule președinte, dragă prietene, vă așteptăm în primăvara anului viitor într-o vizită de stat la Moscova”.

Putin a spus că vizita va “demonstra lumii apropierea relațiilor ruso-chineze”.

Vorbind timp de aproximativ opt minute, Putin a declarat că relațiile dintre Rusia și China au crescut în importanță ca factor de stabilizare și că urmărește să aprofundeze cooperarea militară dintre cele două țări.

Relația dintre Rusia și China, pe care cele două părți au salutat-o ca fiind un parteneriat “fără limite”, a căpătat o mare importanță de când Moscova și-a trimis forțele armate în Ucraina, la 24 februarie.

Deși țările occidentale au impus sancțiuni fără precedent Rusiei, China s-a abținut să condamne campania militară a Moscovei, subliniind în schimb necesitatea păcii.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Păcatele lui Kissinger

„Despre morți, numai de bine” – ne îndeamnă un vechi obicei creștin. Ca unii care i-am lăudat lui Henry Kissinger abilitățile diplomatice, în strategia...
Ultima oră
Pe aceeași temă