36.4 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVIDEO. Joe Biden îi cere scuze lui Zelenski, președintele Ucrainei

VIDEO. Joe Biden îi cere scuze lui Zelenski, președintele Ucrainei

Președintele american Joe Biden s-a întâlnit vineri, la Paris, cu președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, și și-a cerut scuze pentru întârzierile Congresului privind aprobarea ultimului pachet de ajutor american. De altfel, a anunțat o nouă tranșă de 225 de milioane de dolari, în marja evenimentelor dedicate Zilei Z, scrie Reuters.

Întâlnirea a fost prima lor întâlnire față în față de la vizita lui Zelenski la Washington în decembrie, când cei doi au făcut presiuni asupra republicanilor pentru a depăși opoziția din partidul lor față de un sprijin mai mare pentru Ucraina.

Aceștia se vor întâlni din nou săptămâna viitoare la Summitul G7 din Italia, în timp ce națiunile occidentale bogate discută utilizarea activelor rusești înghețate după invazia din Ucraina pentru a oferi 50 de miliarde de dolari țării atacate.

Zelenski a declarat luna trecută pentru Reuters că țărilor occidentale le ia prea mult timp pentru a lua decizii cu privire la ajutorul militar.

„Știți, nu ați cedat deloc, continuați să luptați într-un mod care este remarcabil, este remarcabil – și nu vă vom abandona”,

i-a spus Biden președintelui ucrainean.

„Îmi cer scuze pentru săptămânile în care nu am știut ce va trece, în ceea ce privește finanțarea, pentru că am avut probleme în a obține proiectul de lege pe care a trebuit să îl aprobăm și care avea banii de la unii dintre membrii noștri foarte conservatori care îl rețineau, dar am reușit să îl facem”,

a continuat Biden.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă