14 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021

VIDEO Incendiu de proporţii la hidrocentrala Porţile de Fier I

Un incendiu de proporţii a izbucnit, joi, la Porţile de Fier I, în judeţul Mehedinţi, unde arde un transformator de mare capacitate. Mai multe autospeciale ale ISU Mehedinţi au fost trimise în zonă.

Potrivit primelor informaţii primite din partea purtătorului de cuvânt al ISU Mehedinţi, Flavius Iscru, incendiul a pornit la un trasnformator de la intrare şi se manifestă cu flacără deschisă.

„Este incendiu la un transformator de mare putere al hidrocentralei Porţile de Fier 1. Incendiul este localizat. Intervenim cu şase autospeciale de lucru cu apă şi spumă, ambulanţa SMURD, un autocamion pentru intervenţie”, a spus Flavius Iscru.

Reprezentantul ISU Mehedinţi a spus că nu sunt victime în urma incendiului.

 

Hidroelectrica: Funcţionarea hidrocentralei Porţile de Fier nu este afectată de incendiul produs joi după-amiaza

Funcţionarea hidrocentralei Porţile de Fier nu este afectată de incendiul produs joi după-amiaza în zona transformatorului aferent hidroagregatului 4 şi nu există urmări semnificative, se arată într-un comunicat al Hidroelectrica.

„Incendiul a fost stins la orele 17:30. La acest moment se fac evaluări ale echipamentelor pentru a reda în exploatare grupurile oprite, în condiţii de siguranţă. Nu există urmări semnificative şi nu este afectată funcţionarea CHE Porţile de Fier. Urmează ca, în perioada imediat următoare, să se investigheze cauzele care au dus la producerea incendiului şi să fie făcută o evaluare a pagubelor materiale provocate în cursul incidentului”, precizează compania.

Incendiul s-a produs joi după-amiaza în jurul orei 16:40 în zona transformatorului aferent hidroagregatului 4, amplasat pe platforma exterioară a Hidrocentralei Porţile de Fier I.

Potrivit Hidroelectrica, avaria a apărut la o oală de înaltă tensiune prin care se realizează legătura transformatorului cu cablul de evacuare a energiei, de 220 kV.

„Au fost alertate echipajele ISU din zona Drobeta care, împreună cu personalul de exploatare al Hidroelectrica au acţionat cu promptitudine pentru limitarea efectelor avariei. Preventiv au fost oprite grupurile 3 şi 5 ale CHE Porţile de Fier pentru a crea condiţii de intervenţie”, se mai arată în comunicatul citat.

Potrivit datelor afişate de Hidroelectrica, la sfârşitul anului 2015 sucursala de la Porţile de Fier a livrat în sistem 6.997 GWh de energie (44,1% din cantitatea de energie livrată în sistem de toate cele 7 sucursale Hidroelectrica), la o putere instalată de 1.660 MW.

Hidroelectrica este lider în producţia de energie electrică din România şi principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Naţional. Puterea instalată de care dispune compania este de 6.444 MW.

Ultima oră
Pe aceeași temă