16.5 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

VIDEO Gigel Ştirbu: Şefa TVR a plecat în timpul audierii din Parlament

„Nu este prima oară când şefa SRTv are un comportament ofensator şi iresponsabil faţă de membrii comisiei de cultură sau angajaţi ai TVR, iar astăzi şi-a dat in petic din nou. Pur şi simplu, a refuzat să justifice acuzaţiile referitoare la parti-pris-urile de care a dat dovadă prin prezenţa la două emisiuni ”Viaţa Satului” a fostului lider al PSD, Liviu Dragnea, şi să explice lipsa campaniei  pentru referendumul pe Justiţie, la alegerile europarlamentare”, se arată într-un comunicat de presă transmis de grupul parlamentar PNL News.ro.

„Şedinţa regulamentară a comisiei a fost boicotată de către membrii PSD din dorinţa de a nu scoate la iveală anumite lucruri care ar trebui cunoscute de către cetăţenii români. Este clar faptul că PSD şi slugile lui din fruntea instituţiilor statului nu au înţeles nimic din votul din 26 mai”, potrivit textului comunicatului. 

Potrivit articolului nr. 2 din Legea nr. 41/1994 din 17 iunie 1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune Societatea Română de Radiodifuziune, prevede că SRTV îşi desfăşoară activitatea sub controlul Parlamentului.

Prin urmare, potrivit membrilor Comisiei, Doina Gradea este obligată conform legii, de fiecare dată când este solicitată de către Comisia de Cultură din Camera Deputaţilor să vină să dea explicaţii. 

„Este evident că în televiziunea publică se practică de ceva timp cenzura, şi că a devenit goarna PSD-ului. Am atras atenţia de nenumărate ori despre abuzurile care se petrec în această instituţie a statului, finanţată exclusiv din banii cetăţenilor români. Să nu uităm de informaţiile apărute în presă referitoate la anumite cheltuieli făcute de conducerea Televiziunii Publice, salariul exorbitant al şefei TVR, cheltuieli cu invitaţii şi colaboratorii la anumite talk show-uri în cadrul acestei staţii publice, făcute cu Festivalul Naţional Cerbul de Aur şi Eurovision. Răspunsul doamnei Gradea a fost acela că nu ne poate aduce la cunoştinţă dacă aceste cheltuieli sunt reale sau nu, deoarece contractele făcute de TVR cu aceşti colaboratori sunt sub anumite clauze de confidenţialitate. Aşa că televiziunea este publică doar pentru faptul că este finanţată din banii cetăţenilor, dar administrarea banilor colectaţi de la populaţie se face în mod privat.
Doamna Gradea este obligată să dea explicaţii despre modalitatea cheltuirii banilor pentru că televiziunea publică este finanţată din banii cetăţenilor români”, a spus Gigel Ştirbu, preşedintele Comisiei pentru Cultură din Camera Deputaţilor, care i-a solicitat demisia preşedintei TVR. 

„Cu Dragnea la închisoare şi fără garda pretoriană, Doina Gradea nu răspunde la întrebări în Parlament. N-avea cine s-o protejeze de propriile minciuni şi eschivări. Iar fără PSD care s-o apere, ea singură cu opoziţia nu vorbeşte”, a scris Iulian Bulai, deputat USR, pe Facebook.

Deputatul a precizat că o va mai chema la audieri până ce preşedintele TVR „va da răspunsurile pe care le aşteptăm cu toţii”.

„Doamna Gradea a venit astăzi şi pur şi simplu a refuzat să răspundă la întrebări. Pentru că, vezi Doamne, nu era cvorum: toţi pesediştii absentau din sală. De fapt, la audieri nu e nevoie de cvorum – fiindcă nu se iau decizii. Nu e prima dată când PSD boicotează comisia, iar audierile s-au ţinut întotdeauna”, a subliniat Bulai. 

Ultima oră
Pe aceeași temă