27.3 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Victoria Stoiciu acuză un atac al Guvernului Cîțu împotriva salariului minim european

„Mai aveați dubii că guvernul Cîțu e preocupat strict de interesele mediului de afaceri și profiturile acestuia și nu de bunăstarea celor ce muncesc din greu? Iată o nouă mișcare menită să perpetueze modelul România, țara muncii ieftine – guvernul le recomandă eurodeputaților români să se poziționeze împotriva Proiectului de Directivă privind salariile minime adecvate în Uniunea Europeană”, a scris Stoiciu pe Facebook.

Ea a arătat că Ministerul Afacerilor Externe a transmis deputaților europeni ce reprezintă România în Parlamentul European un document intitulat “Elemente de poziționare a RO cu privire la propunerea de directivă privind salariile minime adecvate în UE”. Documentul reprezintă o solicitare oficială transmisă  cu scopul de poziționare a deputaților europeni împotriva Proiectului de Directivă privind salariile minime adecvate în Uniunea Europeană, potrivit Victoriei Stoiciu.

Printre obiecțiile ridicate vis a vis de proiectul de directivă, guvernul galben enumeră faptul că propunerea „abordează salariul minim dincolo de înțelegerea sa ca un nivel salarial de bază, mai degrabă din perspectiva unui salariu minim de trai (living wage)”. „În traducere liberă, poziția oficială a României e că salariul minim nu ar trebui să reprezinte un salariu minim de trai. Românii nu merită un trai decent – să se mulțumească cu un salariu de bază. Să se mulțumească cu a trăi de pe o zi pe alta. Să se bucure că România e bine mersi țara muncii ieftine acum și în vecii vecilor amin. Că profiturile patronilor cresc. Să se mulțumească cu puținul și să înțeleagă că nu merită mai mult, pentru că așa a decis onor guvernul galben Cîțu”, a subliniat Stoiciu.

Ultima oră
Pe aceeași temă