12.2 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021

Valabilitatea biletelor gratuite pentru persoanele cu handicap, prelungită cu o lună

„Guvernul a modificat şi completat modalitatea de acordare a drepturilor la transport interurban gratuit pentru persoanele cu handicap şi a stabilit modul de decontare a carburantului necesar deplasării cu autoturismul aflat în proprietatea acestora, a familiei, asistentului personal, însoţitorului sau furnizorului de servicii sociale. Totodată, Executivul a decis ca biletele de călătorie gratuită acordate persoanelor cu handicap aferente anului 2020 să poată fi utilizate şi în luna ianuarie a anului 2021.”, a anunțat joi Ministerul Muncii.

Autoritățile intenționează să modifice modelul de bilet gratuit prin introducerea unor sisteme de siguranță pentru transportul interurban ce va înlocui actualul bilet de călătorie dus-întors cu bilet de călătorie simplu.

Cheltuielile cu carburantul realizate pentru transportul interurban al persoanelor cu handicap, atunci când acesta se face cu autoturismul, se vor deconta în limita a 24 călătorii în cazul persoanelor cu handicap grav și de 12 călătorii pentru persoanele cu handicap accentuat.

În ceea ce privește alte forme de călătorii ale persoanelor cu handicap grav se va acorda gratuitate în limita costului unui bilet de tren interregio IR cu regim de rezervare la clasa a II-a, cu autobuzele sau cu navele de transport fluvial, pentru 24 de călătorii pe an calendaristic, iar pentru persoanele cu handicap accentuat pentru 12 călătorii pe an calendaristic.

Ultima oră
Pe aceeași temă