32.2 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăInternaționalVal de concedieri la CNN: 100 de locuri de muncă tăiate în...

Val de concedieri la CNN: 100 de locuri de muncă tăiate în urma restructurării

CNN va tăia aproximativ 100 de posturi, ca parte a unui plan de restructurare a operațiunilor de știri și de consolidare a afacerilor digitale

Potrivit unui memoriu intern, transmis Reuters, CNN va fuziona echipele de colectare de știri și echipele de știri digitale, va investi în operațiuni video și va lansa produse de știri cu plată-per-vizionare, a spus CEO-ul CNN Worldwide, Mark Thompson.

„Clădim o afacere digitală de un miliard de dolari”

Mark Thompson, CEO CNN Worldwide

Thompson a trecut pe la New York Times și a fost directorul BBC. A preluat funcția de CEO al CNN în octombrie anul trecut, încercând să eficientizeze operațiunile rețelei și să crească vânzările, pentru a contracara scăderea audienței TV.

CNN va lansa un produs de abonament independent pentru CNN.com până la sfârșitul acestui an, primul dintr-o serie de oferte de abonament planificate, inclusiv una care se va concentra pe stilul de viață și conținutul caracteristic.

CNN va crea TV Future Lab, o unitate care va produce conținut pentru platforma de streaming Max și va împacheta conținutul TV CNN pentru canalele sale digitale. CNN, care este deținută de Warner Bros Discovery, a început să difuzeze conținut pe Max, încă de anul trecut.

Thompson a detaliat, de asemenea, câteva modificări ale fluxurilor de lucru editoriale ale CNN, inclusiv un proces centralizat de planificare și prezentare și un nou rol de „manager de poveste” pentru a gestiona toate aspectele unei povești de la început până la publicare sau difuzare.

Dana Macsim
Dana Macsimhttp://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă