30 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiUrsul „licean” din Miercurea Ciuc a fost împușcat

Ursul „licean” din Miercurea Ciuc a fost împușcat

Instituția Prefectului Harghita a anunțat că ursul care-și făcuse un obicei din a vizita locuri publice din Miercurea Ciuc și care trecuse pentru a doua oară prin curtea liceului a fost ucis de vânători.

„Ursul se afla de mai multă vreme sub monitorizare de către Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi „Szilos” din Miercurea Ciuc. A fost solicitată Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor eliberarea autorizaţiei de extragere. Această autorizaţie a fost eliberată şi comunicată asociaţiei. Astfel, s-a constituit în curtea liceului dispozitivul de siguranţă, format din jandarmi, poliţişti şi reprezentanţii asociaţiei, fiind izolat perimetrul şi s-a procedat la extragerea exemplarului de animal periculos. Asociaţia ‘Szilos’ va proceda pentru valorificarea exemplarului de urs extras, conform prevederilor legale.”, a anunțat Instituția Prefectului Harghita, citată de Agerpres.

Măsura uciderii animalului a fost luată după ce ursul trecuse prin curtea unității de învățământ două seri la rând, vineri și sâmbătă, semn că se familiarizase deja cu zona, ultima dată el fiind pus pe fugă de intervenția jandarmilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă