40.8 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăInternaționalUraganul Ida a lăsat un milion de americani fără energie electrică

Uraganul Ida a lăsat un milion de americani fără energie electrică

Regiunea din sudul Louisianei este lipsită de curent electric, iar oficialii se luptă să reia furnizarea apei și a altor utilități esențiale, relatează Reuters. Astfel, persoanele care au plecat din fața uraganului Ida, care a devastat această regiune, sunt îndemnate să nu se întoarcă acasă.

Peste un milion de case și afaceri au rămas fără electricitate în Louisiana și Mississippi, la trei zile după ce uraganul de categoria 4 a ajuns la țărm.

Chiar dacă a fost restabilită alimentarea cu electricitate, miercuri dimineață, a unor clienți din partea de est a orașului New Orleans, compania Entergy Corp a avertizat că poate dura câteva săptămâni pentru a relua serviciul în unele zone în care stâlpii de curent s-au prăbușit.

Sunt șase morți, după decesul confirmat a încă doi electricieni din Alabama care reparau rețeaua electrică, potrivit unui executiv al Pike Electric, un furnizor de utilități.

Resturile lui Ida s-au combinat miercuri cu un alt front, pentru a aduce ploi abundente pe o zonă largă din nord-est, din nordul Virginiei și vestul Pennsylvania până la sudul New England, conform Serviciului Meteorologic Național, declanșând inundații.

Odată ce sistemul se îndreaptă spre est, este de așteptat să vină cu ploi puternice în zonă, înainte de a ajunge deasupra Oceanului Atlantic, joi dimineață, a spus meteorologul NWS Marc Chenard.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă