-1.2 C
București
duminică, 23 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalUraganul Ida a lăsat un milion de americani fără energie electrică

Uraganul Ida a lăsat un milion de americani fără energie electrică

Regiunea din sudul Louisianei este lipsită de curent electric, iar oficialii se luptă să reia furnizarea apei și a altor utilități esențiale, relatează Reuters. Astfel, persoanele care au plecat din fața uraganului Ida, care a devastat această regiune, sunt îndemnate să nu se întoarcă acasă.

Peste un milion de case și afaceri au rămas fără electricitate în Louisiana și Mississippi, la trei zile după ce uraganul de categoria 4 a ajuns la țărm.

Chiar dacă a fost restabilită alimentarea cu electricitate, miercuri dimineață, a unor clienți din partea de est a orașului New Orleans, compania Entergy Corp a avertizat că poate dura câteva săptămâni pentru a relua serviciul în unele zone în care stâlpii de curent s-au prăbușit.

Sunt șase morți, după decesul confirmat a încă doi electricieni din Alabama care reparau rețeaua electrică, potrivit unui executiv al Pike Electric, un furnizor de utilități.

Resturile lui Ida s-au combinat miercuri cu un alt front, pentru a aduce ploi abundente pe o zonă largă din nord-est, din nordul Virginiei și vestul Pennsylvania până la sudul New England, conform Serviciului Meteorologic Național, declanșând inundații.

Odată ce sistemul se îndreaptă spre est, este de așteptat să vină cu ploi puternice în zonă, înainte de a ajunge deasupra Oceanului Atlantic, joi dimineață, a spus meteorologul NWS Marc Chenard.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

AUSTRALIAN OPEN 2022. Simona Halep şi Sorana Cîrstea joacă, luni, în optimi

Simona Halep, locul 15 WTA şi cap de serie numărul 14, va evolua, luni, nu înainte de ora 04.00, cu Alize Cornet din Franţa,...
00:00:46

Premierul Noii Zeeland, Jacinda Ardern, și-a anulat nunta pe fondul noilor restricții

Prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a anunțat duminică că și-a anulat nunta. Decizia a venit după ce au fost impuse noi restricții în întreaga...
Ultima oră
Pe aceeași temă