4 C
București
marți, 6 decembrie 2022
AcasăȘtirile zileiUnul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Europa va limita numărul de...

Unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Europa va limita numărul de pasageri până la începutul anului 2023

Aeroportul Schiphol din Amsterdam – unul dintre cele mai aglomerate din Europa – a anunțat joi că intenționează să continue să limiteze numărul de călători care pleacă de pe aeroport până la începutul anului 2023.

Aeroportul a precizat că a luat această decizie în urma consultării cu companiile aeriene, a precizat Schiphol într-un comunicat de presă, scrie CNN.

Se așteaptă ca plafoanele să se extindă până la sfârșitul lunii martie, deși Schiphol a declarat că va analiza din nou situația spre sfârșitul anului pentru a vedea „dacă ar fi posibil mai mult de la sfârșitul lunii ianuarie”.

„Schiphol a făcut această alegere pentru a oferi călătorilor o experiență de călătorie fiabilă, precum și predictibilitate și stabilitate pentru companiile aeriene”, se arată în comunicat. „În același timp, aeroportul lucrează din greu pentru a îmbunătăți capacitatea de securitate.”

Aeroportul a declarat că lucrează cu companiile de securitate și cu sindicatele pentru a îmbunătăți situația, menționând provocările unei piețe a forței de muncă restrânse.

„Este un lucru de care trebuie să fim realiști”, a declarat Hanne Buis, COO la Royal Schiphol Group, într-un comunicat. „De aceea, abia în cursul acestui an va deveni clar dacă este posibil mai după ianuarie”.

Comunicatul de presă nu a oferit o cifră pentru limitările de capacitate. Acesta a precizat că coordonatorii de sloturi vor lucra cu companiile aeriene pentru a îndeplini cerințele de capacitate ale aeroportului.

Unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din lume

Aeroportul Schiphol este unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din lume în ceea ce privește traficul internațional de pasageri. În 2021, a fost al treilea aeroport din lume în ceea ce privește numărul de pasageri internaționali, după aeroporturile din Dubai și Istanbul, potrivit cifrelor Consiliului Internațional al Aeroporturilor.

Un plafon de pasageri a fost introdus pentru prima dată la aeroport în iunie, Schiphol dând vina pe o cerere de călătorii mai mare decât se aștepta.

În august, aeroportul a anunțat că va prelungi limitele de pasageri până în septembrie și octombrie.

În septembrie, numărul de pasageri care pleacă de pe aeroport a fost limitat la 67.500, a precizat aeroportul într-un comunicat. Acest număr a fost majorat la 69.500 pe zi în octombrie.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

FIFA a demarat o procedură disciplinară împotriva câtorva jucători din Uruguay

FIFA a deschis o procedură disciplinară împotriva jucătorilor din Uruguay Jose Maria Gimenez, Diego Godin, Fernando Muslera și Edinson Cavani, după ce jucătorii s-au...

ONU are dovezi ale folosirii armelor chimice de către Statul Islamic în Irak

Experţi ai Naţiunilor Unite(ONU) au descoperit noi probe ale utilizării armelor chimice de către gruparea jihadistă Statul Islamic în timpul autoproclamatului său califat, mai...

Un incendiu s-a produs pe platforma Kronospan din Sebeş

Un incendiu a izbucnit în noaptea de luni spre marţi pe platforma Kronospan din Sebeș, producător de plăci pe bază de lemn, ca urmare...
Ultima oră
Pe aceeași temă