29.2 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăUn viitor Parc de distracții la Parța, în județul Timiș

Un viitor Parc de distracții la Parța, în județul Timiș

În județul Timiș se pune la cale construirea pe o suprafață imensă a unui Parc de distracții, asemănător Futuroscope sau Tivoli, pe 70 de hectare la Parța, la 20 de km de Timișoara.

Consilierii județeni au aprobat miercuri un proiect prin care se fac pașii necesari pentru a trece un teren de 70 de hectare de la comuna Parța la Consiliul Județean Timiș. Acolo ar urma să se ridice un Parc Tematic Inovativ, un concept care acum se pune la punct. Ca exemplu despre ce ar putea fi acesta au fost date două inițiative similare, Futuroscope din Franța sau Tivoli din Copenhaga.

citește și: Agenda secretă a reuniunii de la Davos

„Nu pot să intru foarte mult în detalii pentru că lucrăm la concept. Dorim să fie un parc tematic care să îmbine știința și tehnologia cu distracția pentru familia, nu doar pentru copii. Ne bucurăm că am găsit în jurul Timișoarei această zonă gata urbanizată, 70 de hectare gândite chiar pentru agrement, și atunci nu mai trebuie să pierdem vreo doi ani de zile pentru a realiza un Plan Urbanstic Zonal (PUZ)”, a declarat Alin Nica reporterilor de la Ziua de vest.

Parc de distracții la Parța, în județul Timiș

Nu ar fi exclus să fie și un fel de aquapark în cadrul acestei inițiative.

„Un parc tematic de distracții poate să fie și cu componentă acvatică. De aceea nu intru în detalii pentru că încă studiem concepte. Mergem și pe o variantă, ne-am inspirat din Futuroscope (n.r. – parc de distracții în Franța) de la Poitiers, acel parc imens realizat aolo, dar putem să mergem și pe varianta Tivoli din Copenhaga, care îmbină activitățile acestea în aer liber cu tot ceea ce are un parc de distracții în adevăratul sens al cuvântului. Suntem încă în căutarea unui concept care să se muleze pe nevoile și posibilitățile de aici. E posibil să aibă și o componentă acvatică, ne gândim și la o componentă medicală, de tratament și de recuperare, să vedem cum putem folosi și apă geotermală, dar încă discutăm de partea de concept. Va trebui să luăm o firmă care să ne consilieze, să ne ajute pe partea de concept, astfel încât să gândim conceptul care să fie cât mai acoperitor și să atragă cât mai multă participare”, a mai spus Nica.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google New

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Ludovic Orban: „Intrarea României în Schengen nu este un favor pe care ni-l face cineva. Este dreptul nostru!”

Ludovic Orban a scris pe pagina sa de Facebook despre un subiect mult disputat de multă vreme, și anume, intrarea României în spațiul Schengen. Președintele...

Avantajele echipamentelor TIG WIG pentru o sudură de calitate

Ce este sudura TIG WIG? Sudarea TIG WIG poate fi considerată cea mai precisă dintre toate procesele de sudare existente. În multe sectoare și industrii...

OMS: “Peste 900 de cazuri de hepatită acută au fost raportate la copii”

Treizeci și trei de țări au raportat până în prezent 920 de cazuri de hepatită acută severă la copii, cu 270 de cazuri în...
Ultima oră
Pe aceeași temă