15.7 C
București
sâmbătă, 25 septembrie 2021

Un vameş de la Stamora Moraviţa a fost reţinut pentru luare de mită

”Procurorii din cadrul DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 16 septembrie 2019, a inculpatului AVRAM SORIN DANIEL, lucrător vamal în cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stamora Moraviţa, sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de luare de mită”, a transmis, marţi, DNA.

Sursa citată a precizat că, în zilele de 04 şi 12 septembrie 2019, inculpatul a pretins şi primit de la o persoană, om de afaceri, suma totală de 100 de euro pentru a-i permite intrarea în România cu mai multe obiecte funerare.

Pentru a-l determina să remită sumele de bani, vameşul i-a pus în vedere omului de afaceri că are posibilitatea să îi aplice sancţiunea confiscării mărfurilor transportate.

Ulterior, în ziua de 16 septembrie 2019, pentru acelaşi motiv, lucrătorul vamal a mai pretins de la acelaşi om de afaceri suma de 150 de euro.

După mai multe negocieri, suma finală care i-a fost remisă inculpatului Avram Sorin Daniel a fost de 70 de euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

”La data de 17 septembrie 2019, inculpatul  este prezentat Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, a mai transmis DNA.

Ultima oră
Pe aceeași temă