1.2 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeȘtirile zileiUn român a devenit prima persoană amendată la Roma pentru că nu...

Un român a devenit prima persoană amendată la Roma pentru că nu avea certificat verde – Video

Un român a devenit prima persoană amendată la Roma pentru că nu avea certificat verde pentru a călători cu mijloacele de transport în comun. Bărbatul de 50 de ani a primit o amendă de 400 de euro.

Prima persoană care a fost amendată la Roma pentru că nu avea un certificat verde, devenit obligatoriu pentru a putea călători cu mijloacele de transport în comun este un român de 50 de ani, relatează cotidianul Corriere Della Sera.

În Italia a intrat în vigoare ceea ce presa numește „super Green-Pass” adică o măsură severă prin care doar persoanele care prezintă un certificat verde de vaccinare pot călători cu mijloacele de transport în comun.

„Nu îl am pentru că intenționez să mă vaccinez în zilele următoare. Vă jur, mă voi vaccina peste trei zile în România”, a declarat românul atunci când a fost interogat de forțele de ordine, potrivit Corriere della Sera.

Românul a fost oprit de un echipaj al Poliției Locale din Roma în stația de autobuz Piazzale Flaminio, imediat după ce coborâse din mijlocul de transport în comun.

Agenții efectuau un control de rutină și i-au cerut certificatul verde bărbatului, iar acesta a recunoscut că nu are acest document pentru că nu este vaccinat.

„Nu îl am pentru că vreau să mă vaccinez zilele următoare” a spus românul, care a precizat că locuiește într-un oraș din afara Romei și se îndrepta spre locul de muncă.

Scuzele sale nu i-au convins pe polițiști, care l-au amendat pe loc cu 400 de euro.

De luni, 6 decembrie, în toată Italia s-au intensificat controalele în privința certificatului verde.

De exemplu, pentru a folosi transportul public (autobuze, tramvaie, metrou, trenuri regionale) persoanele au nevoie de certificatul verde obținut cu un test PCR valabil 72 de ore sau antigenic (valabil 48 de ore).

Emanuel Neacsu
Emanuel Neacsu
Am scris pentru prima dată în presă la Ziarul Cotidianul, în 1996. Am fost șef pe secția politic la Gardianul. Am venit la România Liberă în 2007 și am lucrat un an la ediția online. Mi-am continuat cariera ca redactor Digi 24 (5 ani) și am revenit la România Liberă ca editor pe secția politic.
Cele mai citite

Peste 3000 de dealeri auto îi cer lui Joe Biden să oprească inițiativa privind vehiculele electrice

O coaliție formată din peste 3.000 de dealeri auto din SUA îi cere președintelui Joe Biden, printr-o scrisoare deschisă, să stopeze inițiativa considerată agresivă...

Cherecheș, prins în Germania. Cum arată primarul de Baia Mare, după ce s-a lovit, încercând să scape

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare şi dat în urmărire internaţională după ce a fugit din ţară,...
00:00:50

VIDEO. Papa Francisc recunoaște: “Nu mă simt bine”

Papa Francisc nu părea deloc bine în timp ce susținea un discurs, la o zi după ce și-a anulat o călătorie la summitul climatic...
Ultima oră
Pe aceeași temă