11.6 C
București
joi, 23 septembrie 2021

Un rinocer şi o girafă au murit în doar câteva ore la grădina zoologică din Buenos Aires

Shaki, o girafă în vârstă de 18 ani, născută la grădina zoologică din centrul oraşului Buenos Aires, a murit marţi din cauza unui ulcer perforat. „Nu am putut face nimic”, a indicat medicul veterinar Ivana Iaquinta.

Cu zece zile mai devreme, o femelă de rinocer alb, Ruth, în vârstă de 24 de ani, a decedat dintr-un motiv necunoscut atunci când a fost transferată într-un sanctuar din Africa

Parcul ecologic din Buenos Aires găzduieşte 842 de animale, din perioada în care acesta funcţiona ca grădină zoologică. Conducerea sa s-a angajat să mute o parte din locatarii săi şi să păstreze doar circa 300. Duminica trecută, doi urşi au fost transferaţi în Colorado (SUA), iar înaintea lor o serie de animale printre care elefanţi, căprioare, reptile, papagali şi bufniţe au părăsit Buenos Aires-ul.

Ca şi în alte cazuri, grădina zoologică din Buenos Aires a făcut obiectul plângerilor grupurilor pentru drepturile animalelor din cauza condiţiilor proaste în care trăiesc animalele găzduite aici.

În 2012, un urs polar a murit în urma caniculei înregistrate în capitala Argentinei, atunci când temperaturile au depăşit 40 de grade.

Ultima oră
Pe aceeași temă