16.7 C
București
marți, 28 septembrie 2021

Un nou tun financiar la TVR? 65.500 de euro pentru două luni de curățenie!

Conform MediaSind, Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune a aprobat ieri, 5 februarie 2021, prin vot electronic, încheierea unui contract în valoare de 318. 920 lei, aproximativ 66 500 euro, cu o firmă privată, pentru doar două luni de curăţenie la sediul central din Bucureşti, în ciuda reacţiilor publice împotriva acestui nou desfrâu pe bani publici.

Votul a fost 7 la 5 pentru aprobarea contractului, cele 7 persoane care au girat, prin votul lor, o operațiune considerată de sindicaliști ”batjocură la adresa instituţiei publice, în condiţiile în care dotarea tehnică este la pământ, studiourile teritoriale sunt lăsate de izbelişte, cu o alocare de zero lei pentru investiţii, iar pentru TVR Moldova nu s-au mai găsit bani pentru reluarea transmisiei în semnal analog” fiind următoarele: preşedinte-director general al SRTV, Doina Gradea, reprezentanta Preşedinţiei în CA, Christel Ţopescu, reprezentantul Guvernului în CA, Cătălin Blebea, reprezentantul Minorităţilor naţionale în CA, Raico Cornea, reprezentanta UDMR în CA, Nagy Debreczeni Hajnalka, precum şi doi reprezentanţi ai PSD, Smaranda Vornicu Shalit şi Bogdan Ghiţulescu

În opinia MediSind, cei 7 semnatari ai deciziei de aprobare a contractului sunt ”cei care au girat de-a lungul timpului, prin vot, managementul defectuos din SRTV, dar şi faptele de corupţie descoperite de inspectorii Curţii de Conturi şi ai Ministerului Finanţelor Publice. (amănunte aici: Apel al membrilor Consiliului de Administraţie pentru demiterea în procedură de urgenţă a şefei Televiziunii Române!)”.

Sindicaliștii din TVR susțin că, deşi Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol, ”transformat în instrumentul de propagandă al şefei TVR”, a infirmat, într-o reacţie publică, faptul că preşedintele-director general a aprobat alocarea acestei sume, documentele prezentate de presă dezvăluie semnătura Doinei Gradea pe Hotărârea CD.

Mai mult, spun sindicaliștii, şefa TVR ar fi mulţumit membrilor CA care au votat alocarea acestor sume, ameninţându-i, în schimb, cu răspunderea juridică, pe cei care au transmis MediaSind documentele compromiţătoare!

Precizând că ameninţările Doinei Gradea la adresa membrilor CA care ne aduc la cunoştinţă abuzurile şi ilegalităţile din instituţie, nu au niciun fundament legal întrucât, potrivit art. 2 alin. b) din Legea nr 544/2001, ” prin informaţie de interes public se înţelege orice informaţie care priveşte activităţile sau rezultă din activităţile unei autorităţi publice sau instituţii publice, indiferent de suportul ori de forma sau de modul de exprimare a informaţiei”, MediaSind TVR susţine, în conluzie, faptul că ”se impune numirea de urgenţă la conducerea Societăţii Române de Televiziune a unor profesionişti care să respecte misiunea publică, pe telespectatori, dar şi pe salariaţii instituţiei. Orice moment în care la conducerea TVR se află administraţia Gradea, reprezintă un real pericol pentru serviciul public de televiziune, dar şi pentru democraţie.”

Ultima oră
Pe aceeași temă