3.6 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeInternaționalUn marinar român este pe nava Galaxy Leader, capturată în Marea Roșie

Un marinar român este pe nava Galaxy Leader, capturată în Marea Roșie

Din echipajul navei Galaxy Leader, care a fost capturată, în ziua de 19 noiembrie, de rebeli Houthi din Yemen, face parte și un marinar român, a confirmat Sindicatul Liber al Navigatorilor din România.

Echipajul este format din 25 de oameni, de mai multe naționalități. Unul dintre membrii echipajului este un român de 29 de ani, care este angajat pe navă ca electrician, a declarat șeful Sindicatului Liber al Navigatorilor, Adrian Mihălcioiu. Românul ar fi fost angajat pe această navă prin intermediul unei firme din Bulgaria. Din echipajul navei fac parte și doi cetățeni bulgari, dintre care unul este chiar comandantul navei.

Un purtător de cuvânt al grupării Houthi anunța, la 19 noiembrie, că această grupare a capturat o navă israeliană în Marea Roșie, în cadrul unei campanii de represalii ca urmare a acțiunilor militare ale Israelului în Fâșia Gaza.

Statul israelian a anunțat însă că nava Galaxy Leader nu este sub pavilion israelian și nici nu are la bord cetățeni israelieni. Totuși, statul israelian a condamnat ferm acest act de terorism. „Condamnăm cu fermitate atacul iranian împotriva unei nave internaţionale. Nava, deţinută de o companie britanică şi operată de o companie japoneză, a fost deturnată conform instrucţiunilor iraniene de către miliţia houthi din Yemen”, a transmis, la data de 19 noiembrie 2023, biroul premierului Benjamin Netanyahu.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României a anunțat că a convocat Celula de Criză, pentru a rezolva situația cetățeanului român care se afla la bordul navei Galaxy Leader.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

PSD crește ca Făt Frumos în sondaje

PSD ar obţine 30,2% din voturi, PNL - 20,1%, AUR - 19,5%, iar partidul Dianei Şoşoacă, S.O.S., ar trece de pragul de 5% necesar...

Grefierii protestează în fața ICCJ, cerând plata salariilor restante

Grefieri din toate județele participă la un protest în fața sediului din București al Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ). Mitingul de protest este...

PSD crește ca Făt Frumos în sondaje

PSD ar obţine 30,2% din voturi, PNL - 20,1%, AUR - 19,5%, iar partidul Dianei Şoşoacă, S.O.S., ar trece de pragul de 5% necesar...
Ultima oră
Pe aceeași temă