13.7 C
București
vineri, 22 octombrie 2021

Un deţnut condamnat pentruomor a evadat de la Penitenciarul Focşani

Potrivit IPJ Vrancea, poliţiştii au fost informaţi, vineri, în jurul orei 14.30, de către personalul din cadrul Penitenciarului Focşani că de la punctul de lucru Goleşti a evadat un deţinut.

Conform datelor puse la dispoziţie de Penitenciarul Focşani este vorba despre Ciobotaru Vasilică de 38 ani din comuna Bogheşti, judeţul Vrancea, recidivist, care execută o pedeapsă privativă de libertate pentru săvârşirea unei infracţiuni de omor calificat.

„La nivelul Inspectoratului se desfăşoară activităţi specifice împreună cu reprezentanţii penitenciarului pentru identificarea şi prinderea evadatului” au anunţat reprezentanţii IPJ Vrancea.

Potrivit reprezentanţilor Penitenciarului Focşani, evadatul ispăşea o pedeapsă de 22 de ani de detentie pentru omor calificat.

„Vineri, 20 septembrie 2019, în jurul orei 14,15, s-a constatat că persoana privată de libertate Ciobotaru Vasilică, în vârstă de 39 ani, condamnat definitiv la 22 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, clasificat în regim deschis, a părăsit punctul de lucru exterior de pe raza localităţii Goleşti, la care desfăşura activităţi lucrative. În vederea capturării deţinutului au fost dispuse măsurile specifice în astfel de situaţii, respectiv: blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vrancea şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vrancea. Menţionăm că părăsirea fără autorizare a punctului de lucru, aflat în exteriorul locului de deţinere, este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte, conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani”, au transmit reprezentanţii Penitenciarului.

De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei verificări interne care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului.

În momentul evadării, deţinutul era îmbrăcat cu pantaloni negri cu trei dungi albe, tip Adidas, bluză de trening neagră cu o dunga vişinie pe piept şi bocanci negri.

 

Ultima oră
Pe aceeași temă