12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiUn deţnut condamnat pentruomor a evadat de la Penitenciarul Focşani

Un deţnut condamnat pentruomor a evadat de la Penitenciarul Focşani

Potrivit IPJ Vrancea, poliţiştii au fost informaţi, vineri, în jurul orei 14.30, de către personalul din cadrul Penitenciarului Focşani că de la punctul de lucru Goleşti a evadat un deţinut.

Conform datelor puse la dispoziţie de Penitenciarul Focşani este vorba despre Ciobotaru Vasilică de 38 ani din comuna Bogheşti, judeţul Vrancea, recidivist, care execută o pedeapsă privativă de libertate pentru săvârşirea unei infracţiuni de omor calificat.

“La nivelul Inspectoratului se desfăşoară activităţi specifice împreună cu reprezentanţii penitenciarului pentru identificarea şi prinderea evadatului” au anunţat reprezentanţii IPJ Vrancea.

Potrivit reprezentanţilor Penitenciarului Focşani, evadatul ispăşea o pedeapsă de 22 de ani de detentie pentru omor calificat.

“Vineri, 20 septembrie 2019, în jurul orei 14,15, s-a constatat că persoana privată de libertate Ciobotaru Vasilică, în vârstă de 39 ani, condamnat definitiv la 22 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, clasificat în regim deschis, a părăsit punctul de lucru exterior de pe raza localităţii Goleşti, la care desfăşura activităţi lucrative. În vederea capturării deţinutului au fost dispuse măsurile specifice în astfel de situaţii, respectiv: blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vrancea şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vrancea. Menţionăm că părăsirea fără autorizare a punctului de lucru, aflat în exteriorul locului de deţinere, este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte, conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani”, au transmit reprezentanţii Penitenciarului.

De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei verificări interne care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului.

În momentul evadării, deţinutul era îmbrăcat cu pantaloni negri cu trei dungi albe, tip Adidas, bluză de trening neagră cu o dunga vişinie pe piept şi bocanci negri.

 

Cele mai citite

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă