12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiUn deținut evadat de la Jilava a fost prins într-un parc din...

Un deținut evadat de la Jilava a fost prins într-un parc din Călărași

Reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) au transmis că bărbatul, condamnat definitiv la o sentinţă de 10 ani de închisoare pentru tâlhărie din care executase deja cinci ani, a fost prins de către agenţii de la Inspectoratul de Poliţie Călăraşi într-un parc din oraş, în jurul orei 03.30.

Deţinutul nu a opus rezistenţă şi a fost dus la Penitenciarul Slobozia, de unde urmează să fie transferat, în cursul zilei de duminică, la Penitenciarul Jilava, pentru a-şi ispăşi restul pedepsei.

Bărbatul va primi, cel mai probabil, o pedeapsă pentru evadare, care nu se contopeşte cu cea actuală, el mai având un an până la posibilitatea cererii eliberării condiţionate.

 

Deţinutul a fugit din penitenciarul Jilava în noaptea de miercuri spre joi, deşi gardienii închisorii au tras focuri de avertisment ca să-l oprească.

 Sindicaliştii din penitenciare au arătat că bărbatul a escaladat gardurile închisdorii, a scăpat de o patrulă de poliţie, dar şi de mai mulţi câini care l-au atacat. 

Deţinutul este condamnat la 10 ani pentru tâlhărie, dar, înainte de evadare, executa pedeapsa în regim semideschis.

 

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...

PSD Livrează: Pensiile înainte de Paște în 2024

Guvernul condus de Marcel Ciolacu a decis ca, în 2024, cu ocazia Paștelui Ortodox, pensiile pentru cei aproximativ 5 milioane de pensionari din România...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă