12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiUPDATE. Un deținut condamnat pentru omor a evadat din penitenciarul Găești

UPDATE. Un deținut condamnat pentru omor a evadat din penitenciarul Găești

UPDATE. Evadatul a fost găsit după câteva ore în zona unei staţii de alimentare cu carburanţi din localitate, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa.

Pentru depistarea şi capturarea deţinutului evadat au fost luate măsuri precum blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii precum şi cooperarea cu Poliţia, Jandarmeria şi Poliţia de Frontieră, se precizează într-un comunicat al Penitenciarului Găeşti.

Conform unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa, în judeţ au fost constituite filtre, îndeosebi în localităţile Găeşti, Petreşti, Valea Mare şi Mătăsaru, iar la activităţile de căutare au fost folosiţi şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Dâmboviţa, precum şi un câine de urmă.

Pentru găsirea deţinutului, marţi seara au fost instituite mai multe filtre în judeţul Dâmboviţa.

Potrivit purtătorului de cuvânt al penitenciarului Găeşti, Ionela Claudia Ispas, în jurul orei 17.00, s-a constatat că deţinutul Creţu Constantin, în vârstă de 35 de ani, condamnat definitiv la 15 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor, a părăsit un punct de lucru exterior de pe raza localităţii Găeşti.

„Facem precizarea că acesta era clasificat în regim deschis şi desfăşura activităţi lucrative fără supraveghere. În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice, respectiv: blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii precum şi cooperarea cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa, Inspectoratul Judeţean al Jandarmeriei Dâmboviţa, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră”, a transmis reprezentantul Penitenciarului.

De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus verificări interne, pentru a vedea cum s-a produs evadarea deţinutului.

Reprezentanţii Peniteciarului Găeşti au transmis că în momentul părăsirii închisorii, deţinutul purta o şapcă de culoare mov, era îmbrăcat cu o pereche de pantaloni de culoare neagră, un hanorac alb, încălţăminte sport cu şireturi verzi.

Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă