19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiUn convoi de români are la dispoziție opt ore pentru a traversa...

Un convoi de români are la dispoziție opt ore pentru a traversa Ungaria

UPDATE 20,00: Un oficial al Guvernului de la Budapesta a declarat că mașinile având la bord cetățeni ai României și ai Bulgariei, care vor să traverseze Ungaria pentru a ajunge în țările lor de domiciliu, pot traversa Ungaria începând cu ziua de marți, de la ora 21. Până la ora 24 vor putea circula mașni cu cetățeni români și bulgari. Ulterior, miercuri dimineață, între orele 24 – 05, vor mai putea traversa Ungaria doar mașini cu cetățeni români.

———————————————————————

Mașinile cu români au ieșit din Austria dar au fost blocate de autoritățile ungare la frontiera de vest a Ungariei, ca măsură de protecție împotriva epidemiei de coronavirus.

Marți seară, autoritățile României și Ungariei au ajuns la un acord. Astfel, mașinile cu români au primit permisiunea de a tranzita teritoriul Ungariei până la frontiera cu România, dar deplasarea trebuie să se facă strict între orele 22 – 06, în noaptea de marți spre miercuri.

Aceste condiții dure sunt impuse românilor după ce Ungaria a anunțat că își închide granițele pentru cetățenii de altă naționalitate decât cea maghiară.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...
Ultima oră
Pe aceeași temă