17.5 C
București
luni, 20 septembrie 2021

Un colegiu național trece la scenariul roșu: cinci elevi au coronavirus

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a aprobat marți seara câteva modificări de scenarii privind funcționarea unităților de învățământ din județ, ca urmare a schimbării situației epidemiologice, la propunerea Inspectoratului Școlar Județean Cluj și cu avizul Direcției de Sănătate Publică a Județului Cluj. ”Ca urmare a apariției în această după-masă a celui de al cincilea caz de elev pozitiv în trei clase diferite, se va aplică scenariul 3 de funcționare în cazul Colegiului Național „George Coșbuc”, din Cluj-Napoca, începând de mâine, 30.09.2020.

Grădinița cu program prelungit „Micul Prinț” Cluj-Napoca, va trece la scenariul 2, începând cu data de 30.09.2020. Școală Gimnazială „Lia Manoliu” Cornești, Com. Cornești, județul Cluj, va trece la scenariul 2, începând cu dată de 30.09.2020″, se arată într-un comunicat trimis, marți, de prefectul Mircea Abrudean.

Evoluția epidemiologică în județ va fi evaluată constant de autorități, iar modificarea scenariilor de funcționare a unităților de învățământ, precum și alte măsuri necesare pentru reducerea riscului de îmbolnăvire în rândul comunității vor fi luate imediat ce situația o va impune, mai arată comunicatul prefectului. 

”Şcoala noastră întră începând de mâine (30 septembrie 2020), timp de două săptămâni, în scenariul roşu, deoarece sunt deja trei clase în care s-au înregistrat cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Orele se vor desfăşura on-line la toate cele 62 de clase, conform orarului,” a anunțat colegiul. 

Ultima oră
Pe aceeași temă