14.5 C
București
joi, 23 septembrie 2021

Un bărbat urmărit internaţional în Grecia a fost prins de poliţiştii constănţeni

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Constanţa, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei oraşului Cernavodă au prins, miercuri, un bărbat de 28 de ani, din oraşul Cernavodă, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile din Grecia.

El a fost dat în urmărire internaţională pentru comiterea de infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale a adulţilor pe teritoriul Greciei. Bărbatul a comis faptele în anul 2017, în Atena, victimă fiind o femeie din Cernavodă.

Pentru prinderea bărbatului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

El a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, care a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, fiind dus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Constanţa. 

Joi, bărbatul va fi prezentat Curţii de Apel Constanţa pentru emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 15 zile, în vederea predării către autorităţile greceşti.

Ultima oră
Pe aceeași temă